Komentara: 10
Pregleda: 5948

Policajac - kao dvojni državljanin

01.12.2011. u 01:10h
Izvor: Magyar Szó
Policajac - kao dvojni državljanin

Prema predloženim izmenama Zakona o policiji, ranija odredba prema kojoj dvojni državljani nisu mogli da se zapošljavaju u redovima policije trebalo bi da bude izbrisana – rekao je za „Mađar so“ republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor povodom izmena tog akta koje bi iduće nedelje trebalo da se nađu pred poslanicima Skupštine Srbije.

- Zakon donet 2005. godine onemogućavao je dvojnim državljanima da rade u policiji. O ovom pitanju smo prvi put sa ministrom Ivicom Dačićem razgovarali u januaru i rekli mu da tu odredbu smatramo protivustavnom, jer jednostavno ne vidimo logiku da se dvojni državljani isključuju iz redova policije. Ukazali smo da u skladu sa ustavom sva radna mesta pod istim uslovima treba da su dostupna svim državljanima Srbije – predočio je Pastor. Poslanik SVM-a je dodao i da su poslednji put o ovoj temi sa ministrom ponovo razgovarali pre mesec dana i da se tom prilikom već pokazalo izvesnim da će izmene obuhvatiti i odredbu o zapošljavanju dvojnih državljana u policiji.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5948
Povezane teme

pastor balint

policajac dvojni državljanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.