Komentara: 6
Pregleda: 3391
Foto

Polaznici kursa uspešno savladali osnove kineskog jezika

28.03.2019. u 10:25h
Izvor: TV Subotica
U saradnji sa Konfucijevim institutom u Novom Sadu, na Ekonomskom fakultetu u Subotici organizovano je besplatno učenje kineskog jezika. Sertikikat za A1 nivo poznavanja jezika dobilo je svih 54 polaznika kursa koji su uspešno položili završni ispit.
Polaznici kursa uspešno savladali osnove kineskog jezika

Dušica Vojnić Kortmiš je nezaposlena, za kineski se ranije nije posebno interesovala, ali voli jezike pa je odlučila da se prijavi i nije se pokajala.

- Kineski je nešto potpuno drugačije od onoga s čime sam se do sada susrela i prezadovoljna sam što sam imala priliku da ga pohađam - rekla je Dušica.

Na pitanje da li je učenje kineskog, koji se u potpunosti razlikuje od nama bliskih indoevropskih jezika, teško, Dušica odgovara da nije, jer je sistem učenja na ovom kursu odličan. Sa učenjem jezika će nastaviti, a nada se da će uspeti i da poseti Kinu.

Polaznici kursa uspešno savladali osnove kineskog jezika

- Mnogo informacija su podelili sa nama o Kini, njihovoj kulturi, načinu života, jednostavno kroz učenje karaktera saznali smo mnogo o Kini - dodala je Dušica.

Profesorka kineskog jezika Fung Chi, koja je radila sa subotičkim polaznicima, kaže da je ne samo zadovoljna, već i veoma ponosna na njih. Učenje kineskog jezika je prilika za Subotičane da saznaju malo više o misterioznoj orijentalnoj kulturi.

- Polaznici kursa u Subotici su odlični, zato što su zainteresovani za kineski jezik, kinesku kulturu, a na mojim časovima oni učestvuju vrlo aktivno svaki put. Smatram da su upravo zato uspeli da ostvare ovako dobar rezultat - objasnila je profesorka.

Polaznici kursa uspešno savladali osnove kineskog jezika

Profesor Ekonomskog fakulteta koji je bio zadužen za realizaciju programa učenja kineskog jezika kaže da se u saradnji sa Konfucijevim institutom učenje ovog jezika već uspešno odvija u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima. Od 54 polaznika koji su završili kurs, svi su uspešno položili A1 nivo, dok je njih 16 ostvarilo maksimalan broj poena na završnom ispitu.

- U tome smo, u petogodišnjoj tradiciji poslovanja Konfucijevog instituta u Novom Sadu, izbili na prvo mesto kao najuspešnija grupa kada je reč o ovom nivou znanja kineskog jezika. Znanje kineskog jezika i dolazak kineskih kompanija, koje će zahtevati znanje njihovog jezika radi lakše komunikacije, jeste nešto što će biti osnova uspeha poslovanja na ovim prostorima - kazao je Tomislav Sudarević, prodekan za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Polaznici kursa uspešno savladali osnove kineskog jezika

Nakon što su prvi polaznici uspešno savladali A1 nivo, nastaviće sa učenjem kineskog jezika na narednom A2 nivou.

Izvor: TV Subotica
Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika Dodela diploma za početni kurs kineskog jezika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 časova
Komentara: 6
Pregleda: 3391
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

kineski jezik

dodela sertifikata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.