Komentara: 5
Pregleda: 2478

"Pola veka subotičke popularne muzike" u Gradskoj biblioteci

06.02.2020. u 14:33h
Izvor: Subotica.com
Predstavljanje knjige "Pola veka subotičke popularne muzike" autora Tihomira Mišića održaće se u petak, 7. februara, u čitaonici Gradske biblioteke, s početkom u 19 časova.
"Pola veka subotičke popularne muzike" u Gradskoj biblioteci

Na promociji će biti predstavljen desetogodišnji rad autora na sakupljanju podataka o bendovima, muzičkim autorima i svemu što se dešavalo na polju popularne muzike u Subotici u poslednjih 50 godina.

- Knjiga je podeljena po dekadama, počevši od 60-ih godina prošlog veka, pa sve do 2000-tih, a poslednji bend koji je obuhvaćen je iz 2015. godine. Obuhvaćeni su svi muzički žanrovi, ne samo rok i ono što se ubraja u pop rok, već i zabavna muzika, a predstavljeno je ukupno 370 izvođača, bendova, vokalnih solista i onih muzičara koji nisu bili u grupama - kaže Tihomir Mišić.

"Pola veka subotičke popularne muzike" u Gradskoj biblioteci

Osim autora, promociji će prisustvovati i Bogomir Bogica Mijatović, novinar u penziji i autor "Ilustrovane enciklopedije rok muzike u Vojvodini 1963-2013", i Stevan Mačković, direktor Istorijskog arhiva Subotice, institucije koja je i izdavač knjige.

- Da ne postoji knjiga o subotičkoj muzici, dok neki manji gradovi koji možda nemaju toliki značaj ili toliko izvođača kao Subotica imaju knjigu, bio je jedan od razloga da se sve ovo sastavi i prenese na papir - dodaje autor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2478

Povezano dešavanje

Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

predstavljanje knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.