Komentara: 0
Pregleda: 1768

Pola miliona evra najdirektnije štete

06.02.2009. u 10:39h
<p>Gasna kriza je za dve nedelje nanela subotičkoj privredi vi&scaron;emilionske gubitke, kaže Kornel Bajtai, član Gradskog veća zadužen za privredu. Prema procenama, direktni gubici koji se mogu finansijski iskazati, iznose oko 50 miliona dinara odnosno oko pola miliona evra, dok su stvarni gubici mnogo veći.</p>
Pola miliona evra najdirektnije štete

Konkretno, Subotica-gas nije imao direktne štete, ali su zabeleženi gubici na marži zbog neisporučenog gasa u tom periodu. Toplana je zbog delimične supstitucije primarnog energenta imala štete koju poslovodstvo ove firme procenjuje na oko 14,5 miliona dinara.

Neka preduzeća, poput Pionira, Fornetija i Mlekare, prešla su na alternativne energente kao što je mazut, pa nisu imali direktne štete, dok je firma Loher elektro imala štetu zbog neplanirane investicije u opremu na propan-butan grejanje i rad mašina. Rotografika je bila prinuđena da neka izdanja odštampa u drugim štamparijama, u Zagrebu i Beogradu, a Fidelinka je takođe imala dodatne troškove zbog preorijentacije na druge energente, isto kao i Sigma, 8. mart i Simeks. Azotara je imala posebnih problema zbog fizičkih oštećenja, odnosno pucanju više cevovoda i ventila, navodi Bajtai.

 

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1768
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.