Komentara: 3
Pregleda: 3525

Pokušaj krijumčarenja cigareta u vozu

05.11.2011. u 17:47h
Izvor: Blic
Pokušaj krijumčarenja cigareta u vozu

Uprava carina saopštila je da su carinici na graničnom prelazu Železnička stanica Subotica detaljnom kontrolom voza, koji saobraća na liniji Beograd - Prag, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 100.000 komada cigareta.

Cigarete različitih robnih marki, neke bez akciznih markica, druge sa akciznim markicama Kosova, Bosne i Hercegovine i Srbije, bile su vešto sakrivene, a carinici su ih pronašli u fabričkim šupljinama plafona, ispod rasvete i ventilacionog sistema, kao i iznad sudopere u kuhinji vagon-restorana, saopštila je Uprava carina.

Uprava carina sopštila je i da su carinici na carinskoj ispostavi Terminal na Horgošu otkrili pokušaj krijumčarenja 101 pumpe visokog pritiska, čija je vrednost procenjena na više od 50.000 evra.

Carinik je pumpe, čija vrednost iznosi 500 evra po komadu, otkrio detaljnim pregledom vozila "mercedes sprinter", a protiv srpskog državljanina, koji je upravljao kombijem, pokrenut je prekršajni postupak, dok je roba privremeno zadržana.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3525
Povezane teme

šverc cigareta

carina Subotica

subotička carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.