• Pregleda: 3155

Pokušaj krijumčarenja cigareta u vozu

Pokušaj krijumčarenja cigareta u vozu

Uprava carina saopštila je da su carinici na graničnom prelazu Železnička stanica Subotica detaljnom kontrolom voza, koji saobraća na liniji Beograd - Prag, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 100.000 komada cigareta.

Cigarete različitih robnih marki, neke bez akciznih markica, druge sa akciznim markicama Kosova, Bosne i Hercegovine i Srbije, bile su vešto sakrivene, a carinici su ih pronašli u fabričkim šupljinama plafona, ispod rasvete i ventilacionog sistema, kao i iznad sudopere u kuhinji vagon-restorana, saopštila je Uprava carina.

Uprava carina sopštila je i da su carinici na carinskoj ispostavi Terminal na Horgošu otkrili pokušaj krijumčarenja 101 pumpe visokog pritiska, čija je vrednost procenjena na više od 50.000 evra.

Carinik je pumpe, čija vrednost iznosi 500 evra po komadu, otkrio detaljnim pregledom vozila "mercedes sprinter", a protiv srpskog državljanina, koji je upravljao kombijem, pokrenut je prekršajni postupak, dok je roba privremeno zadržana.

Izvor: Blic

povezane teme

3
penzioner Odgovori
boje da švercuje nego da krade inače država nasje naterala dačvercujemo a gde su oni koji su sa kamijonima švercovali cigare kafe itd
:) Odgovori
Masa suboticana je nekada zivela od istog tog sverca :D
zs Odgovori
Jednom sam se vracao putnickim vozom kasno uvece iz Beograda.Negde usput se pojavio stariji gluvonem covek.Usao je sa velikom torbom i poceo da se raspakuje - nekakva alkoholna pica, cigare i razne stvari.Uzeo je srafciger i poceo da skida neonku sa plafona kupea.To je trajalo par minuta a zatim je poceo da stavlja gore sve stvari, u nekakavu supljinu.Kad je zavrsio vratio je nazad neonku i seo.Ja sam pokusavao da spavam.Pogledao me je i stavio kazi prst na usta, ja mu pokazao palac na gore, reko nije problem a kasnije i srecno kad sam izlazio u Subotici.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.