Komentara: 1
Pregleda: 1138

"Pokreni se - znanjem protiv dijabetesa" - predavanje povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti

08.11.2023. u 09:30h > 07.11.2023. u 09:05h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje "Pokreni se - znanjem protiv dijabetesa", povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, u utorak, 14. novembra, biće održano predavanje u Mađarskom kulturnom centru Nepker, od 16 časova.
"Pokreni se - znanjem protiv dijabetesa" - predavanje povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti

Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti Subotice pokrenulo je edukativnu kampanju koja obuhvata niz edukativnih predavanja i radionica.

 - Cilj ove kampanje je da podigne svest o dijabetesu, pruži podršku osobama koje žive sa ovom bolešću i edukuje javnost o važnosti prevencije i rane dijagnoze. Kampanja će uključivati niz edukativnih predavanja, radionica i događaja namenjenih različitim ciljnim grupama, a trajaće od 1. novembra 2023. do 31. januara 2024. godine. U okviru kampanje obeležićemo i 14. novembar Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti. Gost predavač biće dr Klara Tucić Nemet, spec. endokrinologije, Opšte bolnice Subotica. Događaj će se održati u Mađarskom kulturnom centru Nepker u Subotici s početkom u 16 časova. Tokom događaja, takođe ćemo organizovati besplatno merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska za posetioce - ističu iz Udruženja.

"Pokreni se - znanjem protiv dijabetesa" - predavanje povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolestiOno što ovom kampanjom Udruženje psoebno želi da istakne jeste činjenica da ova ova bolest može da zadesi svakoga od nas, odnosno da ne posotje zaštićene grupe.

 - U okviru ove kampanje želimo skrenuti pažnju na činjenicu da dijabetes može zadesiti bilo koga, što potvrđuje i podatak da je jedna od deset odraslih osoba dijabetičar, a verovatno još toliko ne zna da boluje od ove bolesti. Verujemo da je obrazovanje ključno u borbi protiv dijabetesa. Pravilnim načinom života i pravilnim lečenjem, bolest se može dobro kontrolisati, a komplikacije odložiti. Budući da je ova bolest partner za ceo život, podrška grupe može pružiti veliku pomoć i motivaciju - objašnjavaju oni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1138
Povezane teme

pokreni se - znanjem protiv dijabetesa

dr klara tucić nemet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.