• Pregleda: 780

Pokrajinske i republičke delegacije posetile Hemijsko-tehnološku školu

Pokrajinske i republičke delegacije posetile Hemijsko-tehnološku školu

Početak proleća tradicionalno donosi i obeležavanje Dana Hemijsko-tehnološke škole, koja će za desetak dana u sklopu proslave, organizovati i manifestaciju "Dan otvorenih vrata", namenjenu učenicima osmih razreda.

- Pozivamo buduće srednjoškolce da dođu u što većem broju i upoznaju se sa našom školom – poručio je direktor škole Nikola Matković.

Da Hemijsko-tehnološka škola zaista ima šta da pokaže i čime da se ponosi, uverile su se i delegacije Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete, koje su školu posetile u petak, 9. marta, predvođene pomoćnikom ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih, Aleksandrom Pajićem.

- Goste smo upoznali sa funkcionisanjem naše škole, predlogom plana upisa u narednu školsku godinu, uspesima i rezultatima koje škola postiže i uslovima u kojima se nastava odvija. Pokazali smo školsku pekaru, klub učenika, školsku šivaonu. Predstavnike ministarstva upoznali smo i sa poslovima na rekonstrukciji i adaptaciji školske fasade, unutrašnjeg prostora škole i fiskulturne sale – objasnio je direktor škole.

Upravo je rekonstrukcija i adaptacija školske zgrade, koja je u toku, razlog što će jedna od najstarijih srednjih škola u našem gradu uskoro izgledati mlađe i lepše. 

- Radovi napreduju odgovarajućom dinamikom, veliki deo posla na renoviranju učionica, hodnika i ostalim školskim prostorijama već je obavljen. Imajući u vidu da se poslovi obavljaju etapno, na veliko zadovoljstvo učenika i nastavnika, neki renovinari delovi, kao što su fiskulturna sala i učionice, već mogu da se koriste – zaključio je Matković.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Bajat hleb Odgovori
Ista sala od 1972 godine kad sam isao u skolu
Daisy
Srednja ekonomska skola u Subotici i dalje nema ama bas nikakvu fiskulturnu salu.
A deca imaju u rasporedu cas fizickog :).
Drazesno zar ne ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.