• Pregleda: 1735

Pokrajina nastavlja da ulaže u Geronotološki centar

Za projekat „Prilagođavanje domskih objekata zahtevima koji se odnose na kvalitetniji i bezbedniji život korisnika usluga“, koji realizuje Gerontološki centar Pokrajinska vlada obezbedila je 20 miliona dinara.
Pokrajina nastavlja da ulaže u Geronotološki centar

Dobijena sredstva biće upotrebljena za završetak protivpožarne zaštite u Domu za negu.

- Iz budžeta Pokrajine za socijalnu zaštitu u protekle dve godine izvojeno je više od 460 miliona dinara, a samo za konkurs namenjen podizanju kvaliteta usluga ustanova, poslednjim rebalansom izvojeno 235 miliona, što je više nego što je prethodni saziv Vlade izvojio za četiri godine – naglasio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji je danas uručio ugovor o dodeljenim sredstvima. - Ovo nije kraj. A kako je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović Najavio, ovo će biti polazna osnova za iduću godinu, a ceo mandat biće u znaku ulaganja u socijalnu zaštitu.

Direktor Geronotološkog centra, Nenad Ivanišević, podsetio je da je Pokrajinska vlada u protekle dve godine ovu ustanovu podržala sa preko 30 miliona dinara.

- Novac dobijen na ovom konkursu biće upotrebljen za protivpožarnu zaštitu a ideja je da se implementira sve što propisuje novi zakon, naročito u Domu za negu gde se nalaze lica koja su u specifičnom stanju socijalne potrebe. Propisi su veoma rigorozni, ali garantuju sigurnost naših korisnika, koja nam je   na prvom mestu – istakao je Ivanišević. 

Osim Gerontološkog centra, na istom konkursu, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ za tri projekta, dobio je ukupno 16,9 miliona dinara.

- To potvrđuje da subotičke ustanove vode dobri menadžeri, koji imaju svoje timove i apliciraju sa kvalitetnim projektima, bilo na nivou republike, pokrajine ili da se radi o prekograničnoj saradnji. Oni su u većini slučajeva odobreni i realizuju se na pravi način – naglasio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Milan Odgovori
Klasika, napises tekst i uslikas se pre godisnjeg odmora, pozoves lokalne medije, predas im materijal sa 'zamolbom' da isti puste u medijski prostor par dana posto si na godisnjem odmoru, samo da i dalje dzej bude 'dosadan' narodu
belial Odgovori
Fino, nego gde su zavrsili oni solarni paneli sto ste tako pompezno rekramirali? Bili na kuhinji godinu dana a sad na nekoj vikendici pretpostavljam?!
jozo bubnjar Odgovori
Pozoriste br.2
Pedja Odgovori
I naravno Džej
Acke Odgovori
Kakva je ovo sprdnja svaki dan,daj malo pauze napravi covece...
Jaca Odgovori
Koja komendija.
S.attila Odgovori
Zna li neko koliko novaca se vrti u gerontološkom pošto ovaj lik i ova ustanova su non-stop u vestima.
Kawasaki Odgovori
Divne vesti.
DUX Odgovori
Auuu samo neki projekti,projekat za projektom ....ne moze bez Dzeja nedelja da prodje
Uvek u pravu Odgovori
Gerontološki centar i Romi su dve najsigurnije investicije za ulaganje i zato se to tako i radi. Oni koji tamo ne pripadaju će da zarade za te dve grupacije i rešen problem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.