Komentara: 6
Pregleda: 3864

Pokrajina nagradila talentovane subotičke đake

03.12.2021. u 14:13h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinsku nagradu "Talenti 2021", koja se dodeljuje za vrhunske rezultate postignute tokom protekle školske godine na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika, ove godine je ponelo šest subotičkih đaka i njihovih mentora, dok je matematičaru Igoru Engiju dodeljena specijalna nagrada. Među pohvaljenim mladim nadama je i devet subotičkih učenika.
Pokrajina nagradila talentovane subotičke đake

U Pokrajinskoj vladi danas su uručene diplome i nagrade najuspešnijim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije Vojvodine "Talenti 2021".

Troje darovitih učenika dobilo je specijalne nagrade sa novčanim iznosima, a jedan od njih je i mladi subotički matematičar Igor Engi, trenutno učenik Matematičke gimnazije u Beogradu.

Diplome sa pojedinačnim novčanim nagradama dobilo je ukupno 70 đaka i 60 mentora, među kojima je bilo šest subotičkih učenika i njihovih mentora. U oblasti matematike nagrađen je Dario Vajda, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" i mentorka Jasmina Dulić, u oblasti informatike Mateja Srejić, učenik OŠ" Sonja Marinković" i mentorka Dejana Vasiljević, u oblasti fizike Aleksandar Rašković, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" i mentor Alan Pavluković, u oblasti muzike Sara Jović i Magdalena Temunović, učenice Muzičke škole i mentorke Tara Glončak Karapandžić i Mira Temunović, a u oblasti likovne umetnosti Nastja Jozić, polaznica likovne radionice "EmArt" i mentorka Emilija Grubanov Martinek.

Pokrajina nagradila talentovane subotičke đake

Nastja Jozić

Dodeljene su i pohvale za ukupno 144 učenika, a od subotičkih đaka zaslužili su je u oblasti muzike Katarina Ivanković Radaković, Danijela Zvekić, Lucija Berta, Marija Milanko, Marko Kujundžić i Njerš Bako Ramona, svi učenici Muzičke škole, u oblasti hrvatskog jezika Tomislav Mačković i Andreja Mandić, učenici  OŠ "Matko Vuković", i u oblasti likovne kulture Mate Erdelji Pataki, učenik OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3864
Povezane teme

talentovana deca

talentovani učenici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.