Komentara: 4
Pregleda: 3492
Foto

Poklon Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

10.07.2015. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući pomoći Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna u Gradskom udurženju za pomoć osobama sa autizmom realizuje se projekat „Podržimo porodicu“. Pomoć u projektu pružila je i AD „Tržnica“, koja je mališanima darovala trambolinu.
Poklon Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

 - Trambolina je je našem udruženju dodeljena na humanitarnoj žurci „Pobedimo predrasude“, a sada nam je uručena i biće nam značajna u realizaciji projekta „Podržimo porodicu“, za koji nam Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obezbedilo 702.500 dinara – istakla je Suzana Skenderović, predsednica udruženja. – Projekat je počeo već u junu i trajaće četiri meseca, sa mališanima će raditi deset saradnika, a u njega će biti uključeno 20 porodica, koje će moći da predahnu svakodnevno od 9 do 15 časova. Roditeljima je to jako bitno, jer je našoj deci potreban nadzortokom celog dana, a oov je način da se naše aktivnosti nastave i tokom letnjeg raspusta. Uskoro kreće i informatička letnja školica, za koju smo dobili sredstva od pokrajine u iznosu od 200 hiljada dinara i ona će se održavati u naredna četiri meseca.

Mališane je poklon JKP „Tržnice“ izuzetno obradovao i jedva su dočekali da ga isprobaju.

- Čast nam je da možemo da se pridružimo Vladi Srbije u jednom veoma značajnom projektu, „Tržnica“ je pomagala i nastaviće da pomaže ovakvu vrstu projekata – naglasio je je Branislav Joka, direktor „Tržnice“.

Prema rečima Nenada Ivaniševića, državnog skretara u Ministarstvu rada, Vlada će nastaviti da pomaže rad udurženja i nevladinih organizacija.

- Ovo je odličan primer kako možemo da integrišemo državni sektor, privredu i nevladine organizacije – istakao je Ivanišević. – Ministarstvo je do sada za rad udruženja iz cele Srbije izdvojilo 57 miliona dinara. Subotičko udruženje ima podršku ministrstva i mi ćemo se truditi da se ona nastavi. Saradnja sa nevladinim organizcijama je stub dobrog razvoja, pogotovo u onim uslovima gde treba pokazati fleksibilnost i prilagodljivost.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3492
Povezane teme
Nenad Ivanišević Tržnica Subotica branislav joka osobe sa autizmom autizam centar za autizam
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.