Komentara: 4
Pregleda: 4222
Foto

Poklon Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

10.07.2015. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući pomoći Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna u Gradskom udurženju za pomoć osobama sa autizmom realizuje se projekat „Podržimo porodicu“. Pomoć u projektu pružila je i AD „Tržnica“, koja je mališanima darovala trambolinu.
Poklon Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

 - Trambolina je je našem udruženju dodeljena na humanitarnoj žurci „Pobedimo predrasude“, a sada nam je uručena i biće nam značajna u realizaciji projekta „Podržimo porodicu“, za koji nam Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obezbedilo 702.500 dinara – istakla je Suzana Skenderović, predsednica udruženja. – Projekat je počeo već u junu i trajaće četiri meseca, sa mališanima će raditi deset saradnika, a u njega će biti uključeno 20 porodica, koje će moći da predahnu svakodnevno od 9 do 15 časova. Roditeljima je to jako bitno, jer je našoj deci potreban nadzortokom celog dana, a oov je način da se naše aktivnosti nastave i tokom letnjeg raspusta. Uskoro kreće i informatička letnja školica, za koju smo dobili sredstva od pokrajine u iznosu od 200 hiljada dinara i ona će se održavati u naredna četiri meseca.

Mališane je poklon JKP „Tržnice“ izuzetno obradovao i jedva su dočekali da ga isprobaju.

Poklon Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

- Čast nam je da možemo da se pridružimo Vladi Srbije u jednom veoma značajnom projektu, „Tržnica“ je pomagala i nastaviće da pomaže ovakvu vrstu projekata – naglasio je je Branislav Joka, direktor „Tržnice“.

Prema rečima Nenada Ivaniševića, državnog skretara u Ministarstvu rada, Vlada će nastaviti da pomaže rad udurženja i nevladinih organizacija.

- Ovo je odličan primer kako možemo da integrišemo državni sektor, privredu i nevladine organizacije – istakao je Ivanišević. – Ministarstvo je do sada za rad udruženja iz cele Srbije izdvojilo 57 miliona dinara. Subotičko udruženje ima podršku ministrstva i mi ćemo se truditi da se ona nastavi. Saradnja sa nevladinim organizcijama je stub dobrog razvoja, pogotovo u onim uslovima gde treba pokazati fleksibilnost i prilagodljivost.

Izvor: Subotica.com
Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Donacija Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4222
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Tržnica Subotica

branislav joka

osobe sa autizmom

autizam

centar za autizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.