• Pregleda: 5490

Pojačane kontrole putnika na granicama zbog potencijalnog širenja korona virusa

Granična policija na Horgošu do nedavno je prijavljivala potencijane slučajeve iz Kine, od juče se svim putnicima koji su prethodnih 14 dana boravili na području intenzivne transmisije koronavirusom uručuje zdravstveno upozorenje i radi se zdravstveni nadzor.
Pojačane kontrole putnika na granicama zbog potencijalnog širenja korona virusa

Pojačana kontrola putnika na graničnim prelazima zbog virusa korona do sada se odnosila pre svega na aerodrome. Međutim, zbog širenja virusa u okruženju kontrola se proširuje i na drumske granične prelaze. Granična policija na Horgošu do sada je prijavljivala potencijane slučajeve iz Kine. Međutim, to se menja.

Šef Odseka granične sanitarne inspekcije za područje Subotice, Valentina Kalajdžić, kaže da se svim putnicima koji su prethodnih 14 dana boravili na području intenzivne transmisije korona virusom uručuje zdravstveno upozorenje i radi se zdravstveni nadzor.

To, kako kaže, podrazumeva skrining merenja telesne temperature, intervju sa putnikom na osnovu kojih se određuju kriterijumi za dalje postupanje sa putnikom. Govoreći o kriterijumima, ona kaže da je to prisustvo neke respiratorne infekcije, kašalj ili gušenje.

- U intervjuu dobijamo odgovore da li je putnik bio u kontaktu sa obolelima od korona virusa ili sa osobama koje su pod sumnjom da su obolele - kaže Kalajdžić.

Kalajdžić kaže da je na Horgošu bilo 19 nadzora i nijedan putnik nije imao simptome respiratorne infekcije. Kada je u pitanju Mađarska, kao i u Srbiji ni tamo nije potvrđen slučaj korona virusa, ali su sve službe na oprezu.

Izvor: RTS

povezane teme

6
marko Odgovori
Nas predsednik (veliki) gospodin Aleksandar Vucic, sa timom eksperata iz Oksforda uzurbano radi na resenju problema sa korona virusom. Naucnici iz Oksforda izrazili su veliko zadovoljstvo nakon sastanka, i otpoceli izradu vakcine po instrukcijama naseg predsednika.
Atila Odgovori
Pojacana kontrola putnika a migranti ulaze i izlaze bez pasosa i bez kontrole. Oni mogu i da unesu u drzavu i iznesu iz drzave i oruzije i viruse, njima se moze sve. Naravno opet maltretiraju obicne gradjane koji se pridrzavaju zakona...
Sveta Lucija
Za one koji govore istinu ide termin: uzbunjivac-teoreticar zavere, i njihovi komentari se markiraju kao govor mrznje pa bivaju sankcionisani crvenim znakom i uzvicnikom. Ali ok, redakcija ti je barem pustila komentar, jos to nije toliko strogo.
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
А, шта ћемо са вирусом који изазива СНС-уитис, брзо се шири и убија целу Србију?!
Sveta Lucija
Hahah. Ima ko se zarazi pastetom, litrom ulja, kilom secera, ako udje u stranku moze da zadrzi posao i ne dobije otkaz, botovi rade od 20000 do 100000+ zavisno od kvaliteta botovanja a jaci igraci dobiju zarazu od upravljanja milionskim ciframa. To valjda lekari najbolje znaju.
Talicni Tom Odgovori
I korona virus je video da nema vajde od ove drzave pa i on hoce za Nemacku :D
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.