Komentara: 1
Pregleda: 1619

Pojačana kontrola saobraćaja u okviru akcije "Dani bezbednosti na putevima" od 15. do 22. septembra

15.09.2020. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Budite odgovorni, sačuvajte živote!", od sutra, 16. septembra, pa u narednih nedelju dana, na putevima u Srbiji sprovešće se akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na brzinu, alkohol i pojas.
Pojačana kontrola saobraćaja u okviru akcije "Dani bezbednosti na putevima" od 15. do 22. septembra

U periodu od 16. do 22. septembra širom Evrope biće realizovan projekat pod nazivom „ROADPOL dani bezbednosti“, čiji je cilj da nijedno lice ne izgubi život u saobraćajnim nezgodama, saopštio je MUP Srbije.

Tokom sprovođenja projekta, saobraćajna policija će sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje, sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, kontrolu alkoholisanosti i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa. Takođe, biće sankcionisani vozači ukoliko koriste telefon tokom vožnje, a da nije hendsfri komunikacija (na zvučniku, bez korišćenja ruku).

Na internet stranici projekta "Dana bezbednosti" možete preuzeti zakletvu da ćete poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

U zakletvi vozači se obavezuju da će biti oprezni i poštovati saobraćajne propise, među kojima su svakako propisana ograničenja brzine, da će koristiti sigurnosni pojas, a motociklisti zaštitnu kacigu, da neće upravljati vozilom u alkoholisanom stanju, da neće koristiti telefon u ruci tokom vožnje, kao i da će biti potpuno fokusirani na put i sve učesnike u saobraćaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 13 časova
Komentara: 1
Pregleda: 1619
Povezane teme
saobraćajna hronika saobraćajna policija saobraćajna nesreća poginuo u saobraćajnoj nesreći saobraćajni prekršaji bezbednost u saobraćaju bezbednost saobraćaja vezivanje bezbednosnog pojasa saobraćajna nezgoda kršenje saobraćajnih propisa saobraćajna kontrola
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.