Komentara: 3
Pregleda: 4210

Pojačana kontrola saobraćaja kod škola

01.09.2011. u 19:37h
Izvor: RTV Yueco
Pojačana kontrola saobraćaja kod škola

Prvog školskog dana policija je pojačala kontrolu saobraćaja u blizini svih osnovnih i srednjih škola. Povodom početka školske godine Ministarstvo unutrašnjih poslova standardno sprovodi i akciju “Škola” koja podrazumeva predavanje, od strane saobraćajne policije, deci prvog i drugog razreda u vezi sa osnovnim znanjem i kretanjem u saobraćaju. Intenzivnije kontrole, radi bezbednosti sve dece planirane su i za naredne dane, tačnije do 15. septembra.

Jasna Peić kaže da je upoznata sa tim da saobraćajna policija tokom prve dve nedelje školske godine vrši pojačanu kontrolu saobraćaja, što i njoj, ali verovatno i drugim roditeljima uliva sigurnost, jer deca ne znaju još mnogo o pravilima kretanja u saobraćaju.

Pojačana kontrola saobraćaja obavezna je početkom školske godine, prvo što najmlađi učenici nisu upoznati sa pravilima saobraćaja, a drugo što ni vozači prethodnih meseci nisu navikli da susreću veće grupe dece na jednom mestu, kao što je to oko škole.

U saobraćajnoj policiji kažu da vozači uglavnom imaju obzira i pridržavaju se svih propisa. Oni koji to ne budu poštovali, a uvek se nađu sporadični slučajevi, biće adekvatno kažnjeni. U svakom slučaju bilo policije, ili ne, ukoliko ste vozač, obratite dodatnu pažnju u blizini škola, posebno zbog đaka prvaka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4210
Povezane teme

saobraćajna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.