Komentara: 0
Pregleda: 4066

Poginuli majka i dete

19.06.2010. u 15:20h
Izvor: Blic
<p>Devetogodi&scaron;nji dečak i mađarska državljanka Veronika H. (43) poginuli su juče u te&scaron;koj saobraćajnoj nesreći na autoputu Subotica-Beograd. U nesreći je povređeno i dvoje starije dece koja su u sudaru sa kamionom ispala iz automobila. A. H. (13) i H. H. (16) su prevezeni u vrbasku bolnicu, gde im je pružena lekarska pomoć.</p>
Poginuli majka i dete

Nesreća se dogodila oko 12 časova u blizini saobraćajne petlje Sirig-Zmajevo. Veronika H. je, vozeći "hondu" u kojoj se nalazilo troje dece, iz zasad neutvrđenih razloga, prešla u levu saobraćajnu traku i direktno se sudarila sa šleperom makedonskih registracija. Sudar koji je usledio bio je zastrašujući.

- "Honda" je prvo udarila u kamion, a zatim je sletela sa puta. Auto se u narednih dvadesetak metara prevrtao po cesti i na kraju se zaustavio na krovu. Telo nesretne žene je bilo neprepoznatljivo od siline udaraca - rekao je saobraćajac koji je među prvima stigao na mesto nesreće.

Tokom prevrtanja automobila A H. i H. H., za koje se veruje da su u srodstvu, ispali su kroz vetrobransko staklo zdrobljenog automobila. Očevici sa mesta nesreće veruju da im je to i spaslo život. Kako je "Blicu" rečeno u vrbaskoj bolnici, gde su deca prevezena, njihovo stanje je trenutno stabilno.

- Pacijent H. H. je primljen sa lakšim povredama i trenutno se nalazi na obradi, dok je A. H. u nesreći zadobio teške povrede. Oba pacijenta su trenutno stabilno i nalaze se van životne opasnosti - saopšteno je iz bolnice.

Nažalost, lekari nisu mogli da pomognu devetogodišnjem detetu, koje je u sudaru stradalo na licu mesta. S obzirom na to da policija tokom uviđaja nije pronašla dokument koji bi potvrdio identitet poginulog deteta, pretpostavlja se da mu je nastradala žena bila majka. Policija takođe utvrđuje gde se dete nalazilo u momentu sudara, odnosno da li je sedelo na mestu suvozača. U blizini petlje kod Zmajeva žena je iz nepoznatog razloga prešla u drugu traku i direktno udarila u kamion makedonskih tablica, koji se kretao ka Subotici. Vozač kamiona, čije ime nije saopšteno, prošao je bez ozbiljnijih povreda, ali je u potpunom šoku. On je, kako "Blic" nezvanično saznaje, prvi pokušao da pomogne nastradalima, kao i deci koja su ispala iz vozila. Na licu mesta uviđaj je obavio dežurni istražni sudija iz Vrbasa, koji je u toku dana posetio A. H. i H. H. u bolnici kako bi saznao detalje koji su doveli do ove strašne nesreće.

Krenuli iz Mađarske u Solun
Kako „Blic" nezvanično saznaje, Veronika H. je iz Mađarske sa decom krenula put Soluna. Veruje se da je krajnje odredište bilo neko od turističkih centara u Grčkoj.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4066
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.