Komentara: 2
Pregleda: 2979

Podsticanje omladinskog aktivizma u ruralnim sredinama

09.08.2013. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
U saradnji sa Kancelarijom za mlade, predstavnici Centra za unapređenje preduzetništva mladih predsatvili su, u Plavoj sali Gradske kuće, Konkurs za finansiranje mini projekata, koji podstiču omladinski aktivizam u ruralnim sredinama. Pravo na učešće imaju formalne i neformalne organizacije mladih do 30 godina starosti. Krajnji cilj projekta je formiranje Asocijacije ruralne omladine Srbije.
Podsticanje omladinskog aktivizma u ruralnim sredinama

Cilj konkursa „Mladi i selo“ je razvijanje novih omladinskih inicijativa koje će uključiti mlade iz ruralnih sredina, kao i popularizacija ruralnog turizma Srbije. U dosadašnjim projektima, koji su finansirani iz gradskog budžeta udeo projekata mladih iz seoskih sredina bio je svega 20 odsto.

Konkurs je otvoren za mlade iz cele Srbije sa idejama o ruralnom razvoju u okviru tema: „Mladi i poljoprivreda“, „Mladi i tradicija“ i „Mladi i ruralni turizam“. Konkurs će biti otvoren do 31. avgusta ove godine.

Projekat „Mladi i selo“ finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sve u cilju podizanja kvaliteta života mladih u ruralnim područjima, održivog razvoja i revitalizacije ruralnih područja. Plan je da se, po završetku projekta, formira Asocijacija ruralne omladine Srbije, koja bi se bavila podsticanjem udruživanja mladih u okviru srodnih oblasti ruralnog razvoja.

Tekst konkursa, smernice i prijavni formular možete pronaći na sajtu Centra za unapređenja predzetništva mladih.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2979
Povezane teme

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.