Komentara: 1
Pregleda: 3197

Podrška deci oboleloj od malignih bolesti

13.02.2020. u 15:09h
Izvor: Subotica.com
Svakog 15. februara, obeležava se međunarodni Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR, tradicionalno će organizovati skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije. U našem gradu održaće se na Gradskom trgu od 12 do 14 časova.
Podrška deci oboleloj od malignih bolesti

Pod sloganom "Zagrli snažno" centralna manifestacija sa muzičkim programom u Subotici biće održana na Gradskom trgu sa početkom od 12 časova. Ove godine neće biti simboličnog puštanja balona, ali od 13 časova mladi izlečeni od raka poslaće jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka.

- S obzirom da smo za sve ove godine upravo od njih naučili koliko je važan zagrljaj, kao simbol podrške i ljubavi i koliko može pomoći onda kada nam je potreban, odlučili smo da na njihov dan ne štedimo ruke i da pretvorimo celu Srbiju u mesto za grljenje! Raširene ruke i otvoreno srce su sve što nam treba da bi svet na trenutak bio bolje mesto. - poručuju iz NURDOR-a

Podrška deci oboleloj od malignih bolesti

NURDOR godinama, uz pomoć prijatelja i donatora, radi na tome da sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji bude unapređen i nalik onima u razvijenim zemljama Evropske unije. Tokom 16 godina rada uložena su značajna sredstva u opremanje hemato-onkoloških odeljenja u celoj zemlji i u modernu medicinsku opremu. Pored toga, ono što takođe godinama pokušavamo da unapredimo jeste odnos društvene zajednice i javnosti prema problemima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihove porodice. U protekloj godini smo značajno radili na ovom pitanju, posebno kroz kampanju „Pruži korak" u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora. Obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

Podrška deci oboleloj od malignih bolesti

Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja. Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu.

Pozivamo sve građane da dođu u subotu, 15. februara, i svojim prisustvom pruže podršku mališanima koji se leče.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3197
Povezane teme

oboleli od raka

svetski dan borbe protiv raka

svetski dan dece obolele od raka

nurdor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.