Komentara: 0
Pregleda: 3588

Podizanje nivoa kulturnih dešavanja kroz saradnju subotičkog i novosadskog Narodnog pozorišta

20.06.2021. u 12:30h
U petak, 18. juna, potpisan je protokol o saradnji, koji će ozvaničiti i unaprediti saradnju Narodnog pozorišta iz Subotice i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Kako se navodi, dokument je rezultat obostrane želje da se unapredi saradnja i podigne nivo kulturnih dešavanja u ovim gradovima.
Podizanje nivoa kulturnih dešavanja kroz saradnju subotičkog i novosadskog Narodnog pozorišta

Po rečima Miloša Nikolića, direktora subotičkog teatra, potpisivanje protokola o saradnji sa novosadskom kulturno ustanovom veoma je značajno za obe institucije.

- Izuzetna nam je čas da započnemo novi model promovisanja i unapređenja kulturnih sadržaja i to uz najznačajniju kulturnu instituciju u Vojvodini, kakvo je svakako Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada - rekao je Nikolić nakon parafiranja zvanične saradnje - Građani Subotice će imati priliku da uživaju u najboljim predstavama i drugim kulturnim sadržajima i to me veoma raduje. Pored drame, SNP ima operu i balet, te očekujem u najskorijem vremenskom roku, da subotička publika uživa u operskim arijama i fantastičnom izvođenju novosadskog baleta.

Podizanje nivoa kulturnih dešavanja kroz saradnju subotičkog i novosadskog Narodnog pozorišta

Nikolić se zahvalio kompletnoj ustanovi novosadskog SNP koja je prepoznala, kako kaže ogroman značaj potpisanog protokola, te da je siguran da će saradnja biti veoma plodonosna i na obostrano zadovoljstvo. Posebno je istakao da je saradnja između institucija veoma važna, kako za same kulturne ustanove, tako i za oba grada, ali i za publiku.

- Protokol je potpisan u cilju umetničke saradnje ove dve ustanove kulture, koja će omogućiti unapređenje kulturne razmene dva grada. Obe ustanove će uskoro učestvovati u zajedničkim produkcijskim projektima, razmeni autora i umetnika i obezbediti recipročna gostovanja u Novom Sadu i Subotici. Predviđena je i međusobna promocija prilikom gostovanja na festivalima, raznim događajima i drugim kulturnim projektima. Najvažnije je za sve nas da se publici ponude najbolji kulturni sadržaji i da renome naše dve institucije bude na ovom nivou kakav je decenijama unazad - dodao je Nikolić.

Direktor subotičkog teatra se osvrnuo i na ogromnu podršku grada Subotice, ponovivši da bez takvog odnosa Grada prema ovoj ustanovi ne bi uspeli da sprovedu sve ideje i velike projekte.

- U budućnosti nas očekuju nove predstave, nove ideje i novi projekti koji će, siguran sam, biti bezuslovno podržani od našeg grada - jasan je Nikolić.

Sredinom maja protokol o saradnji potpisan je sa Narodnim pozorištem iz Beograda, dok se u septembru očekuje ozvaničavanje saradnje sa pozorištem iz Budimpešte.

Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3588
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.