Komentara: 38
Pregleda: 7187

Podignuta optužnica protiv Jožefa Kase

01.10.2013. u 02:49h
Izvor: RTV Yueco
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv rukovodilaca “Agrobanke”, među kojima je i bivši direktor subotičke ekspoziture Agrobanke Jožefa Kase i još 20 osoba. Optužnica je podignuta zbog sumnje da su malverzacijama oštetili subotičku filijalu te banke.
Podignuta optužnica protiv Jožefa Kase

Jožef Kasa je u telefonskom razgovoru potvrdio da mu je jutros uručena optužnica, a za nju je saznao iz medija. Kasa je za yueko izjavio da dok ne pročita optužnicu i posavetuje se sa advokatima, ne želi da daje izjave, ali je još jednom rekao da nije kriv i da će se boriti za istinu. Kasa je opovrgao pisanja pojedinih medija da je optužnica podignuta samo protiv njega, nego je u pitanju ceo menadžent “Agrobanke”.

Postupak je pokrenut 22. novembra prošle godine i tada je saopšteno da su istražnim postupkom obuhvaćeni i bivši predsednik Izvršnog odbora “ Agrobanke” Dušan Antonić, kao i njegovi nekadašnji saradnici u toj banci Bojan Zarić, Slavoljub Korićanac, Boban Labović i Vehbo Papić, piše Tanjug.

Jožef Kasa, Zoran Malešević i Peđa Mališanović bili su u pritvoru od 20. novembra 2012. do 12. februra ove godine, kada su odlukom suda pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Jožef Kasa je bio gradonačelnik Subotice,potpredsednik Vlade Srbije i dugo godina lider Saveza vojvođanskih Mađara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 38
Pregleda: 7187
Povezane teme

Jožef Kasa

agrobanka

peđa mališanović

zoran malešević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.