Komentara: 20
Pregleda: 4432
Foto

Podeljeni paketi pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru

21.05.2020. u 17:45h
Zaposlenima u Gerontološkom centru sa najnižim primanjima danas su podeljeni paketi pomoći koje im je obezbedila Pokrajinska vlada.
Podeljeni paketi pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru

Pomoć u vidu namirnica i sredstava za higijenu dobilo je 130 zaposlenih koji su tokom epidemije virusa korona brinuli o našim najstarijim sugrađanima.

- Briga o ljudi je nešto što karakteriše Pokrajinsku vladu, Vladu Srbije i Grad Suboticu i svi oni zajedno su brinuli o nama a to čine i dalje.  Ovo je samo jedno od brojnih ispunjenih obećanja u protekle četiri godine i za nas to znači podršku i podstrek da i ubuduće dajemo maksimum od sebe i da radnicima i korisnicima omogućimo još humanije i modernije uslove života i rada – poručio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. – Za ove rezultate tokom epidemije dve stvari su bile ključne - prva je to što smo saznanje o ozbiljnosti stuacije dobili nekoliko dana pre uvođenja vanrednog stanja upravo na sastanku u Pokrajinskoj vladi, a druga je što smo mi korisnike štitili i od nas samih. Uspeli smo u tome da se niko ne zarazi, nijedan radnik i nijedan korisnik, i zbog toga su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite su istinski heroji cele ove situacije.

Podeljeni paketi pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru

Pokrajinska vlada je na svojoj sednici 6. maja odobrila isporuku 1.670 paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, kao i namirnice i sredstva za higijenu za same ustanove, za šta je izdvojeno  devet miliona dinara.

- Ovo je mala pomoć ali znаči ljudima da se osećaju sigurno i da je Pokrajinska vlada prepoznala njihov trud. Svedoci smo da je sistem socijalne zaštite u Vojvodini odgovorio izazovu i slobodno možemo da kažemo da smo dobili bitku, da smo dobili prvo poluvreme. U 28 ustanova čiji je osnivač Pokrajinska vlada i 55 ustanova u privatnom sektoru za smeštaj lica ima ukupno 11.389 korisnika i zaposlenih, a od tog broja smo imali dva obolela zaposlena i dva korisnika – predočava Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. – Odgovor na ovu sliku leži u tome što smo četiri godine unazad ulagali u investicione tokove i programske aktivnosti i spremili ustanove  i kadrovski i prostorno da odgovore ovakvom izazovu. Zahvaljujem se svim zaposlenima, naročito onima koji su po 15 dana bili odvojeni od svojih porodica kako bi zaštitili i njih i one o kojima brinu,  i korisnicima što su poštovali sve propisane mere.

Podeljeni paketi pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru

Kako je planirano, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine svi zaposleni u ustanovama socijalne zaštite biće testirani, a od avgusta testiraće se i svi korisnici.

Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite Dodela paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4432
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.