• Pregleda: 6427

Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima IMK "29. novembar"

Od novca dobijenog prodajom objekata u Malim Pijacama, poslednjim preostalim delom IMK "29. novembar", danas počinje isplata dela neisplaćenih zarada bivšim radnicima nekadašnjeg giganta.
Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima IMK "29. novembar"

Poslednja preostala imovina bivšeg  "carstva dobre hrane" prodata je u maju za 59.5 miliona dinara. Kako objašnjavaju iz Inicijativnog odbora Industrije mesa i konzervi „29. novembar“ u stečaju  biće isplaćena priznata potraživanja - veći deo minimalnih zarada iz 2008. godine, a tek mali deo potraživanja iz 1998. godine.

- Ovu isplatu, propisanu Zakonom o stečaju, vrši stečajni upravnik i ona se ne odnosi na postupke koje vodi advokatski tim koji su angažovali bivši radnici IMK „29. novembar“. Kako je u pitanju oko hiljadu radnika, isplata će trajati u narednih desetak dana - kažu u IO IMK "29. novembar".

Mimo ove isplate, advokatski tim nastavlja sa radom kako bi sva priznata potraživanja rešenjem Privrednog suda u Subotici bila i naplaćena.  Radnicima već uveliko stižu presude za naknadu nematerijalne štete, a tražiće se i naknada materijalne štete, odnosno zaostale zarade sa sve kamatom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Maja Odgovori
Jos kada bi isplatili Veska iz Agrokombinata...
Nina Odgovori
Istrajte do kraja radnici! Predugo ste čekali ono što ste davno zaradili. Ostaće jedino nepoznanica hoće li iko ikada biti iza rešetaka zbog svega što je nezakonito učinjeno nekadašnjem gigantu industrije mesa???
Antal
Sve su industrije unistile politicka ratno profiterska izdajnicka banda od 1990.politicke bande Sps.Srs.i njihovi saucesnicka politicka banda vmsz na celu kasza jozsefa.da bi doveli Marijevica na ovaj teren unistili 29.novembar .agrokombinat.fidelinku.mlekaru.i ostale firme
C Odgovori
Bitno da Srbijagasu otpisujemo 1.2 milijarde evra duga, a onaj još uvek direktor sa platom od 20.000 evra, a očigledno je nesposoban čim pravi gubitke u milijardama evra.
Istina... Odgovori
Antisistem ne stvara novo, on trosi postojece i troseci iza sebe ostavlja djubre. Kada sve potrosi ostane samo djubre. U svakom smislu. I obmana da nije tako.
Uvek u pravu Odgovori
Vesko iz "Agrokombinata" se s pravom buni a ti si Majo malo bezobrazna. Možda si baš ti osoba koja stopira isplatu radnicima i akcionarima te opljačkane firme.
Nebitno Odgovori
Lopovcine jedne,al vas sve treba strpati u zatvor,od plata koje ste obecali i koje smo papire potpisali dobili smo uaranih 1500 dinaraa,sramotaa...sve je sud pokraoo...ni advokatima ni sudijama ne mozes vise verovati...jos su pokrenuli i na kraju sud prekrsii svee...sramotaa za Srbiju...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.