Komentara: 7
Pregleda: 7831

Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima IMK "29. novembar"

09.09.2019. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Od novca dobijenog prodajom objekata u Malim Pijacama, poslednjim preostalim delom IMK "29. novembar", danas počinje isplata dela neisplaćenih zarada bivšim radnicima nekadašnjeg giganta.
Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima IMK "29. novembar"

Poslednja preostala imovina bivšeg  "carstva dobre hrane" prodata je u maju za 59.5 miliona dinara. Kako objašnjavaju iz Inicijativnog odbora Industrije mesa i konzervi „29. novembar“ u stečaju  biće isplaćena priznata potraživanja - veći deo minimalnih zarada iz 2008. godine, a tek mali deo potraživanja iz 1998. godine.

- Ovu isplatu, propisanu Zakonom o stečaju, vrši stečajni upravnik i ona se ne odnosi na postupke koje vodi advokatski tim koji su angažovali bivši radnici IMK „29. novembar“. Kako je u pitanju oko hiljadu radnika, isplata će trajati u narednih desetak dana - kažu u IO IMK "29. novembar".

Mimo ove isplate, advokatski tim nastavlja sa radom kako bi sva priznata potraživanja rešenjem Privrednog suda u Subotici bila i naplaćena.  Radnicima već uveliko stižu presude za naknadu nematerijalne štete, a tražiće se i naknada materijalne štete, odnosno zaostale zarade sa sve kamatom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7831
Povezane teme

29. novembar

fabrika 29. novembar

industrija mesa i konzervi 29. novembar

prodaja fabrike 29. novembar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.