Komentara: 21
Pregleda: 10196

Početak grejne sezone zavisi od okončanja radova na centralnom vrelovodu

19.09.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Početak grejne sezone zavisi od okončanja radova na centralnom vrelovodu

Iako su remontne aktivnosti i na proizvodnom i na distributivnom sistemu JKP „Subotička toplana“ u potpunosti okončane, funkcionalne probe započeće tek po završetku radova na glavnom magistralnom vrelovodu koji je uklonjen zbog rekonstrukcije podvožnjaka kod Nove opštine.

S obzirom na specifičnost situacije koja se odnosi na rekonstrukciju železničke infrastrukture, a koja je u direktnoj korelaciji sa energetskom infrastrukturom Toplane, mi ćemo u narednom periodu, u okviru priprema za grejnu sezonu, izvršiti probu svih onih segmenata sistema koji su dostupni i na koje rekonstrukcija ne utiče. Po završetku radova na glavnom centralnom vrelovodu, koji se nalazi u zoni podvožnjaka koji je u rekonstrukciji, pristupiće se funkcionalnim probama distributivnog sistema. Takođe, radiće se i ispiranje sistema budući da je tokom cele letnje sezone on bio napunjen vodom neodgovarajućeg kvaliteta. Morali smo da održavamo pritisak u sistemu, ali ovoga puta je, zbog uklanjanja glavnog voda, bilo nemoguće puniti vodom iz pogona „Toplane“, već se to radilo na alternativne načine – objašnjava Davor Andrašić, iz JKP „Subotička toplana“.

Kako „Toplana“ nije izvođač radova, iz ovog preduzeća ne mogu sa sigurnošću da kažu kada će oni biti okončani, ali kako navode glavni vod bi trebalo da bude sastavljen do 10. oktobra.

Pošto mi nismo u ulozi izvođača, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Međutim, svakodnevno smo u kontaktu sa izvođačima i njihove prognoze su da će posao na glavnom magistralnom vrelovod biti okončan između 5 i 10. oktobra. Nakon što oni završe posao na glavnom vodu, mi ćemo odraditi završni deo priprema za grejnu sezonu, kao i ispiranje sistema i tek tada će grejna sezona moći da započne – zaključuju iz „Subotičke toplane“

Početak grejne sezone zavisi od okončanja radova na centralnom vrelovodu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 dan
Komentara: 21
Pregleda: 10196
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

gradska toplana

daljinsko grejanje

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.