Komentara: 1
Pregleda: 1539

Počeo upis za srednjoškolce, kao i predaja liste želja u drugom roku

09.07.2020. u 12:54h
Izvor: Subotica.com
Počeo upis za srednjoškolce, kao i predaja liste želja u drugom roku

Učenici, koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas i sutra upisuju se u prvi razred srednje škole. To mogu učiniti i elektronskim putem, preko Portala Uprave za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Svi oni učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas do 15 časova predaju listu želja sa preostalim slobodnim mestima u obrazovnim profilima u srednjim školama.

U Subotici su preostala sledeća zanimanja i smerovi:

Gimnazija "SvetozarMarković": Društveno jezički smer - na srpskom (20), na mađarskom (13); opšti smer na hrvatskom (19); prirodno-matematički na mađarskom (16); informatika (5).

Ekonomska škola "Bosa Milićević": Ekonomski tehničar na mađarskom (3); konobar na mađarskom (12).

Medicinska škola: Stomatološka sestra / tehničar na mađarskom jeziku (11).

Politehnička škola: Dekorater zidnih površina na mađarskom (6); keramičar na mađarskom (7); rukovalac građevinskom mehanizacijom (10); operater osnovnih građevinskih radova (14); arhitekonski tehničar na mađarskom (14); tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda (2); operater za izradu nameštaja (15).

Hemijsko-tehnološka škola: Tehničar za zaštitu životne sredine (3); tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju (1); prehrambeni tehničar - na srpskom (16), na mađarskom (21); modelar odeće - na srpskom i mađarskom (15); poslastičar na mađarskom (10).

Tehnička škola "Ivan Sarić": Električar (11); elektrotehničar računara na mađarskom (10); tehničar mehatronike na mađarskom (16); bravar-zavarivač na mađarskom (15), tehničar za robotiku (8).

Gimnazija "Deže Kostolanji": Učenici sa posebnim sposobnostima za filološke nauke - engleski jezik (2); učenici sa posebnim sposobnostima za filološke nauke - nemački jezik (5).

Konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima biće objavljen u subotu, 11. jula, a već u ponedeljak mogu se upisati i učenici koji su konkurisali u drugom upisnom krugu.

Iz MInistarstva prosvete ističu da se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu. U tom slučaju je potrebno da, učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1539
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.