Komentara: 3
Pregleda: 3399

Počeo upis učenika u srednje škole

09.07.2019. u 11:45h
Izvor: RTV Yueco
U prvom upisnom krugu u subotičkim srednjim školama popunjeno je 1350 od ukupno 1672 mesta za upis. Objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama u drugom upisnom krugu biće u sredu do 8 časova, dok će drugi upisni krug biti održan u četvrtak od 8 do 15 časova.
Počeo upis učenika u srednje škole

Uz pratnju roditelja, budući učenici Politehničke škole danas su upisali željeni smer. Đaci kažu da su uspeli da upišu željenu školu, kao i smer koji je bio na prvom mestu na listi želja, a u zavisnosti od smera i razlozi za želje se razlikuju.

- Upisao sam smer Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, to sam stavio na prvo mesto i ovo sam želeo da upišem. Mislim da je ovaj smer budućnost i zato mi se sviđa - rekao je novi đak Politehničke škole.

Počeo upis učenika u srednje škole

- Upisala sam smer Tehničar za pejzažnu arhitekturu, to je bila moja prva želja, a upisala sam to zato što obožavam prirodu i volim da uređujem - rekla je njegova vršnjakinja.

Iz Politehničke škole poručuju da je popularan obrazovni profil Operater za izradu nameštaja, a među obrazovnim profilima na kojima je ostalo slobodnih mesta nalaze se Operater za osnovne građevinske radove na mađarskom nastavnom jeziku, Tehničar za pejzažnu arhitekturu na srpskom jeziku i Tehničar za grafičku doradu na hrvatskom, kao i Građevinski tehničar na srpskom jeziku. U Politehničkoj školi popunjenost iznosi 69 odsto.

Počeo upis učenika u srednje škole

- Dakle, od 250 mesta, 172 su popunjena. Popunjenost je nešto slabija nego prošle godine, što je inače slučaj u svim školama u Subotici - objasnio je Iso Planić, direktor Politehničke škole.

U prvom upisnom krugu u Subotici je popunjeno 81 odsto mesta za upis u srednju školu. Kada je u pitanju Severnobački okrug, popunjenost mesta u Subotici je veća u odnosu na Bačku Topolu, a u odnosu na druge lokalne samouprave na teritoriji Srbije je manja, navodi predsednik Aktiva direktora srednjih škola Subotice. Drugi upisni krug održaće se u četvrtak od 8 do 15 časova.

Počeo upis učenika u srednje škole

U Srednju ekonomsku školu „Bosa Milićević“ do početka školske godine  biće upisano 199 učenika, Iako je upis u ovu  srednju školu prethodnih godina bio maksimalan, direktor škole, Imre Zombori, kaže da su zadovoljni brojem upisanih đaka jer, kako kaže, i sa 93 odsto popunjenosti upisa imaju najveći procenat na nivou grada. Rezultati pokazuju da je većina učenika upisala svoju prvu ili drugu želju, što je uspeh sam po sebi, ističe Zombori.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3399
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

srednje škole

upis u srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.