• Pregleda: 2026

Počeo upis u školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih

Foto: Ilustracija
Počeo upis u školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih

Počeo je upis u školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Pravo upisa, koji će trajati do 5. septembra, imaju svi koji su navršili 15 godina, bez obzira na to da li su ranije pohađali osnovnu školu. Prilikom upisa potrebno je prikazati ličnu kartu ili izvod iz matične knjige rođenih, kao i poslednje svedočanstvo o završenom razredu.

- Ukoliko ranije nisu pohađali osnovnu školu, imamo prvi ciklus koji podrazumeva nastavu od 1. do 4. razreda, zatim sledi drugi ciklus, to su 5. i 6. razred, i treći ciklus koji obuhvata 7. i 8. razred. Drugim rečima, za tri godine se završava kompletna osnovna škola. Škola je besplatna i funkcioniše kao i sve druge škole - kaže Lela Janković, pomoćnica direktora u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Zainteresovani mogu da se upišu radnim danima od 9 do 13 časova, na drugom poluspratu Otvorenog univerziteta u kancelariji 310. Iz škole pozivaju i sve one koji su ranije pohađali nastavu u okviru ove škole, ali iz nekog razloga nisu završili školovanje, da se ponovo upišu, te podsećaju da se po završetku ove škole stiče pravo upisa u srednju školu.

- Do sada je bilo tako da samo oni koji nisu napunili 17 godina, mogu da upišu srednju školu i pohađaju redovnu nastavu, a ostali su mogli da se upišu vanredno. Od ove školske godine, novina je da svi koji imaju više od 17 godina, a žele da idu u srednju školu, jesu upisivani. Tako smo ove godine, nakon male mature, upisali u srednje škole osam polaznika - dodaje Janković.

Nastava počinje 9. septembra, a ona će se odvijati na Otvorenom univerzitetu u poslepodnevnim časovima, odnosno od 16 do 19:15 časova po principu blok nastave.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
C Odgovori
I škola je besplatna kao i za redovne đake?
DRAPO Odgovori
"FUNKCIONALNA" osnovna škola ??? Za 3 godine se završi i nauči OSMOGODIŠNJA škola ??? Treba ukinuti sve osnovne osmogodi[nje škole i preći na ovu "FUNKCIONALNU" !!! Bit će velika ušteda u finansiranju i vremenu !!!
Lujke
Sve sto je brzo to je i kuso! Po tebi je i tri godine puno sto jasno govori da pojma nemas! Ocigledno si pobrkao loncice!!! Sedi jedan:)))
DRAPO
@ LUJKE
Stvarno si lujka, pročitaj ponovo.
Nina Odgovori
Narode samo se obrazujte, uči te i učite do iznemoglosti da što lakše napustite zemlju Srbiju!
Posmatrač Odgovori
Nije uredu da neko završi osnovnu školu za 3 godine, dok smo se mi mučili 8 godina.
DRAPO
To je kao u vreme komunizma kada je bila aktuelna večernja škola za organizaciju rada koja je trajala desetak meseci a zidari,električari,bravari,krojači,mesari i moleri - ČLANOVI SAVEZA KOMUNISTA su postali INŽINJERI ZA ORGANIZACIJU RADA i PREKO NOĆI bili postavljeni za direktore !!! ISTORIJA SE PONAVLJA !!!
Uvek u pravu Odgovori
Dokaz da zapadna Evropa veoma ceni naše školstvo je taj da sa završenom osmogodišnjom školom možete raditi u gigantu kakav je "Siemens". Vidite dokle smo došli.
Istina... Odgovori
Kakva Banana Država takvo i neobrazovanje. Sve to traje još od 1945. godine. Nametnuti Antisistem drugarice i drugovi u delo sprovode i produbljuju toliko revnosno da je sve otišlo u majčinu. Sem, naravno, njih. To što ne vrede ni za onu stvar zabranjeno je iznositi javno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.