Komentara: 9
Pregleda: 4361

Počeo upis u školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih

22.08.2019. u 11:35h
Izvor: RTV Yueco
Počeo upis u školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih

Počeo je upis u školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Pravo upisa, koji će trajati do 5. septembra, imaju svi koji su navršili 15 godina, bez obzira na to da li su ranije pohađali osnovnu školu. Prilikom upisa potrebno je prikazati ličnu kartu ili izvod iz matične knjige rođenih, kao i poslednje svedočanstvo o završenom razredu.

- Ukoliko ranije nisu pohađali osnovnu školu, imamo prvi ciklus koji podrazumeva nastavu od 1. do 4. razreda, zatim sledi drugi ciklus, to su 5. i 6. razred, i treći ciklus koji obuhvata 7. i 8. razred. Drugim rečima, za tri godine se završava kompletna osnovna škola. Škola je besplatna i funkcioniše kao i sve druge škole - kaže Lela Janković, pomoćnica direktora u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Zainteresovani mogu da se upišu radnim danima od 9 do 13 časova, na drugom poluspratu Otvorenog univerziteta u kancelariji 310. Iz škole pozivaju i sve one koji su ranije pohađali nastavu u okviru ove škole, ali iz nekog razloga nisu završili školovanje, da se ponovo upišu, te podsećaju da se po završetku ove škole stiče pravo upisa u srednju školu.

- Do sada je bilo tako da samo oni koji nisu napunili 17 godina, mogu da upišu srednju školu i pohađaju redovnu nastavu, a ostali su mogli da se upišu vanredno. Od ove školske godine, novina je da svi koji imaju više od 17 godina, a žele da idu u srednju školu, jesu upisivani. Tako smo ove godine, nakon male mature, upisali u srednje škole osam polaznika - dodaje Janković.

Nastava počinje 9. septembra, a ona će se odvijati na Otvorenom univerzitetu u poslepodnevnim časovima, odnosno od 16 do 19:15 časova po principu blok nastave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4361
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

osnovna škola za odrasle

škola za osnovno obrazovanje odraslih

osnovno obrazovanje odraslih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.