Komentara: 2
Pregleda: 6192

Počeo trening za reagovanje u vanrednim situacijama

25.10.2016. u 17:12h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i USAID-a, u amfiteatru Nove opštine počeo je trodnevni trening za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije.
Počeo trening za reagovanje u vanrednim situacijama

Trening je deo  projekta pod nazivom “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava pogođenih izbegličkom krizom. Prvog dana, trening je bio namenjen članovima štaba za vanredne situacije, dok će naredna dva dana obuka biti organizovana i za poverenike civilne zaštite, kao i članove Radne grupe za migracije. 

- Naš cilj je da kroz javnu kampanju skrenemo pažnju na probleme izbeglištva i da razbijemo predrasude o izbeglicama koji borave u našoj zemlji - kaže koordinator projekta, Miloš Živković - Obrađivaćemo teme koje predstavljaju zakonski okvir za reagovanje u vanrednim situacijama, kako bi se lokalne samouprave upoznale sa obavezama koje imaju prema Zakonu o vanrednim situacijama.

Počeo trening za reagovanje u vanrednim situacijama

Učesnicima  će biti predstavljena i procedura za reagovanje u svim potencijalnim i vanrednim situacijama poput poplava, zemljotresa ili požara, jer je primećeno da je u ovoj oblasti često nedostajalo znanja.

- Dugo sam u tom sistemu i nisam nailazio na ljude koji ne žele, ljudi imaju volju, ali imaju i neznanje. Nažalost, to neznanje je nekada dovodilo do grešaka, a nekada i do tragedija, mi ne želimo da se to ponovi - kaže dr Proda Šećerov, koji je bio u ulozi predavača.

Počeo trening za reagovanje u vanrednim situacijama

Pored Subotice, projektom je obuhvaćeno još šest gradova i opština. Sve lokalne samouprave će nakon obuke dobiti opremu za reagovanje u kriznim situacijama u vrednosti od po 10 hiljada dolara.

-  Na osnovu ova tri dana, Gradska uprava će sagledati stanje i zahtev će biti upućen Fondaciji Ana i Vlade Divac. Vozila su ono što nam uvek nedostaje, a možemo da pričamo i o protivgradnoj opremi -kaže član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6192
Povezane teme

vanredna situacija

ilija đukanović

fondacija ana i vlade divac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.