• Pregleda: 5653

Počeo trening za reagovanje u vanrednim situacijama

U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i USAID-a, u amfiteatru Nove opštine počeo je trodnevni trening za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije.
Počeo trening za reagovanje u vanrednim situacijama

Trening je deo  projekta pod nazivom “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava pogođenih izbegličkom krizom. Prvog dana, trening je bio namenjen članovima štaba za vanredne situacije, dok će naredna dva dana obuka biti organizovana i za poverenike civilne zaštite, kao i članove Radne grupe za migracije. 

- Naš cilj je da kroz javnu kampanju skrenemo pažnju na probleme izbeglištva i da razbijemo predrasude o izbeglicama koji borave u našoj zemlji - kaže koordinator projekta, Miloš Živković - Obrađivaćemo teme koje predstavljaju zakonski okvir za reagovanje u vanrednim situacijama, kako bi se lokalne samouprave upoznale sa obavezama koje imaju prema Zakonu o vanrednim situacijama.

Učesnicima  će biti predstavljena i procedura za reagovanje u svim potencijalnim i vanrednim situacijama poput poplava, zemljotresa ili požara, jer je primećeno da je u ovoj oblasti često nedostajalo znanja.

- Dugo sam u tom sistemu i nisam nailazio na ljude koji ne žele, ljudi imaju volju, ali imaju i neznanje. Nažalost, to neznanje je nekada dovodilo do grešaka, a nekada i do tragedija, mi ne želimo da se to ponovi - kaže dr Proda Šećerov, koji je bio u ulozi predavača.

Pored Subotice, projektom je obuhvaćeno još šest gradova i opština. Sve lokalne samouprave će nakon obuke dobiti opremu za reagovanje u kriznim situacijama u vrednosti od po 10 hiljada dolara.

-  Na osnovu ova tri dana, Gradska uprava će sagledati stanje i zahtev će biti upućen Fondaciji Ana i Vlade Divac. Vozila su ono što nam uvek nedostaje, a možemo da pričamo i o protivgradnoj opremi -kaže član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Pajo Odgovori
Ajte vi prvo obezbedite gradu jos pet lekara minimum! Pa se onda bavite migrantima ! A da ih nepustate u Srbistan nebi bilo potrebe za ovim!
Bunjevac Hrvat Odgovori
Milos Zivkovic kaze da razbijemo predrasude o izbeglicama??
Pa zar vi nemate TV ou internet???
Koliko agresija silovanja u Njemackoj atentata u FRAncuskoj Belgiji i koliko sprecenih??
Kolju vec i popa u crkvi u FRA i policajce pred njhiovom decom u stanu..u FRA gaze kamionom 9t posle dana drzave i vatrometa sve zivo u NICI...jednom gazdi odeskli glavu i obesio o ogradu njegov radnik Islamista i to mu je hvala sto radi kod njega...
U Subotici pokusaj silovanja ZIVKOVICU i da je tvoja cerka bila u pitanju ne bi tako govorio...

Moje misljenje je da se neki dobro OBOGATILI sa parama iz EVROPSKE UNIJE sto su ovde izbeglice i boli ih za sigurnost nasega stanovnistva..
Ne igr
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.