Komentara: 0
Pregleda: 2662

Počeo Osmi Etnofest na Paliću

26.06.2011. u 19:49h
Izvor: RTV Yueco
Počeo Osmi Etnofest na Paliću

Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć je počeo osmi „Etnofest“ koji promoviše kulture sveta kroz muziku, koncerte, izložbe slika i fotografija, kao i radionice i dokumentarne filmove, ali i degustacije hrane i pića. Na Festivalu ljubitelji muzike će imati priliku da uživaju u raznim kulturnim pravcima, od umetnika iz Španije, Turske, Finske, Austrije, Francuske, Ukrajine i Srbije, koji će na sebi svojstven način prezentovati nove forme umetničkog izraza koje nas okružuju. „Etnofest“ se završava noćas.

Cilj organizatora Etnofesta je putem muzike, fotografije, filma, izložbi, radionica i drugih umetničkih formi približi našu nematerijalnu kulturnu baštinu svetu, i da svet dovede kod nas. Da dâ priliku mladim umetnicima koji stvaraju inspirisani tradicijom svojih predaka, priliku novim umetničkim formama,i svakako priliku posetiocima festivala da iz godine u godinu upoznaju različite kulture sveta. Sinoć je nastupilo nekoliko grupa među kojima su i JeuNS iz Novi Sad sa afro-pop muzikom.

Vizija Etnofesta je da u narednih 5 godina postane najznačajnija kulturna manifestacija u regionu centralne i istočne Evrope. Ranijih godina pokazano je da Festival bez granica u svetu kulture i razvoja međukulturnog dijaloga.

Spajanje kultura i povezivanje ljudi razlicitih zemalja jeste ono sto Subotica, kao grad festivala, i treba da omoguci podrzavanjem ovakvih manifestacija, jer je „Etnofest“ kulturni dogadjaj koji u najsiroj zanrovskoj perspektivi cini da na jednom mestu dozivite kulturu celog sveta. U Amfiteatru Zološkog vrta na Paliću od 24. do 26.juna održaće se fotografske radionice.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2662
Povezane teme

festival subotica

etnofest

festival etnofest

etnofest palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.