Komentara: 6
Pregleda: 4175
Foto

Počeo "Meet&Eat gastrofestival"

19.10.2023. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Festival gastronomije u kome se ispoljava tradicija, raznovrsnost i lepota ukusa i mirisa otvoren je danas. Svi zainteresovani će gastronomske specijalitete ali i razne suvenire i poslastice moći da pazare do 24. oktobra.
Počeo "Meet&Eat gastrofestival"

Brojni izlagači iz različitih krajeva Srbije jutros su postavili svoje štanove i izložili neke od čuvenih tradicionalnih domaćih proizvoda - od suhomesnatih proizvoda kao što su pršuta, slanina i kobasice, pa sve do različitih vrsta poslastica - od kompota do bombona. 

 - Bogatstvo manifestacije čine brojni izlagači koji su došli iz različitih krajeva Srbije i koji će zajedno sa proizvođačima iz ovih naših krajeva predstaviti posetiocima svoje domaće proizvode, svoje rukotvorine, ali i tradicionalne gastro specijalitete. Kvalitetna i raznovsrna ponuda, ali i sadržajni kulturni programi - sidurna sam da će biti dovoljni da veliki broj posetilaca dođe na ovu manifestaciju - istakla je Milanka Kostić, član Grasdskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture. 

Počeo "Meet&Eat gastrofestival"U gastronomsku sliku Vojvodine ucrtan je složen nažin života, u sprezi sa grografskim položajem, prirodnim uslovima i različitim društvenim prilikama koje su vladale u određeno vreme. 

 - Karakteristika ovog područja sa aspekta gastronomije, jeste miks kuhinja različith naroda koji vekovima žive na ovom prostoru. Tradicija, lepota ukusa, mirisa i bogatih dekoracija stvorili su nezaboravne ukuse i gastronomske simbole, kojima brojni domaći i strani turisti ne mogu da odole. Reč je o jednostavnim, ali delikastesnim suhomesnatim proizvodima koji stvaraju sliku dobrog jela i nude uživanje svim čulima. Oni su vojvođanski "biseri i medaljoni", poput hleba namazanog mašću i posutog paprikom. Kompoti, pekmezi i testa pripadaju simbolima ovdašnje hrane, pa je slika kompletirana noeodoljivim gastronomskim mamcima - rekla je u ime organizatora Silvija Rumenjković.

Počeo "Meet&Eat gastrofestival"Sam program svojim nastupom otvorila je Nevena Jovanović, učenica Muzičke škole za tradicionalno pevanje, koja je izvela pesmu "Vetar duva od Morave". 

Izvor: Subotica.com
Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala Otvaranje "Meet&Eat" festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 13 časova
Komentara: 6
Pregleda: 4175
Povezane teme

milanka kostić

meet and eat gastrofestival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.