Komentara: 0
Pregleda: 1502

Počeo III Književni festival "Pisci u fokusu"

31.03.2010. u 01:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Amfiteatru Otvorenog univerziteta počeo je treći po redu književni festival "Pisci u fokusu". Organizator književnog festivala je FOKUS, Fondacija za omladinsku kulturu i stvarala&scaron;tvo. Svoje gostovanje na festivalu najavili su eminentni domaći i strani književnici. Festival su pomogli Pokrajinski sekreterijat za kulturu i Ministarstvo kulture. Među medijskim prijateljima festivala je i Yu eco televizija.</p>
Počeo III Književni festival "Pisci u fokusu"

Treći po redu književni festival Pisci u Fokusu sinoć je svečano otvorio pisac Radoslav Petković, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu. On je ujedno nastupio i kao prvi gost. Prisutne je ispred Ministarstva kulture, koje je pokrovitelj festivala, pozdravio Zoran Hamović, specijalni savetnik ministra kulture.

Prvog dana festivala posetioci su imali priliku da čuju razgovore sa dva književnika iz Srbije i jednim iz Mađarske. Sa književnikom Radoslavom Petkovića, dobitnikom književnih nagrada "Miloš Crnjanski", "Meša Selimović", Andrićeve, Borbine, Vitalove i NIN-ove nagrade, razgovor je vodio dr Slobodan Vladušić. Gosti su bili i književnici Vladimir Kecmanović, dobitnik brojnih nagrada i Janoš Terei, autor nekoliko zbirki poezije i zbirke novela, čije je najznačajnije delo poetski roman "Paulus" ili dramska tetralogija "Stambeni park Nibelung". U okviru pratećeg programa festivala, juče je otvorena izložba "Ekopraktikum" Tijane Luković, koja je na odseku slikarstva Akademije umetnosti u Novom Sadu, diplomirala 2009. godine. Knjižara "Školska knjiga" u toku trajanja festivala davaće popust na dela autora koji će biti gosti, a u Galeriji Otvorenog univerziteta knjige se mogu kupiti sa popustom od 10 odsto. Trodnevni festival koji će posetioce upoznati sa akterima aktuelne književne produkcije iz Mađarske, Ukrajine, Makedonije, Hrvatske i Srbije organizovala je Fondacija Fokus.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1502
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.