• Pregleda: 4106

Počeli radovi na adaptaciji zgrade Gerontološkog kluba "Centar II"

Na zgradi Gerontološkog kluba „Centar 2“ danas su počeli radovi na na energetskoj sanaciji objekta vredni više od 15 miliona dinara.
Počeli radovi na adaptaciji zgrade Gerontološkog kluba "Centar II"

U okviru ovog projekta, koji finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Subotica, predvidjeni su radovi na popravci krova, zamena postojeće stolarije, termoizolacije objekta kao i postavljanje toplotnih pumpi.

- Na prvom mestu bih  bih istakao dobru saradnju republike, pokrajine i grada, a potom i podsetio na ono što sam ukazivao godinama unazad – da bi nešto uradili na prosperitetu grada treba imati spremne projekte. Subotica je po tome u samom vrhu, imamo spremne projekte kojima apliciramo kod domaćih i stranih fondova – poručio je gradonačelnik Bogdan Laban. – Nastavićemo sa tom praksom, da pokušamo da  omogućimo jedan normalan život svim našim sugrađanima. Bilo je dosta napada opozicije da dosta novca trošimo na projekte, ali podsećam da je u istom periodu kada je neko drugi bio gradonačelnik 20 puta manje novca je uloženo u Suboticu.

Radovi na obnovi objekta su počeli danas i trebalo bi da budu završeno za otprilike tri meseca. Pored energetske sanacije, srediće se i parket, zidovi i sve što je potrebno da gerontološki klub bude u novom ruhu.

- Ideja je da se objekat koji je Marija Mamužić donirala Gerontološkom centru 1992. godine u svrhu da bude gerontološki klub i sedište Službe za pomoć i negu u kući, bude energetski efikasan. U ovom momentu za grajanje koristi naftu i struju, a kada bude kompletno energetski srđen,na taj način da smanjićemo troškove i očekujemo da će troškovi za energiju biti smanjeni za 13-17 odsto – objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, dodajući da grad finansira usluge otvorene zaštite Pomoć i nega u kući koju koristi oko deset hiqada naših sugrađana.

U okviru  radne posete Gerontološki centar obišao je danas i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji je još jednom istakao da je subotički GC među pet najboljih u Vojvoidni.

- U ime Pokrajinske vlade zahvaljujem se odnosu grada prema ustanovama socijalne zaštite i prema ljudima. To je zaista primer dobre prakse – naglasio je Vuletić. - S obzirom da je u toku konkurs za unapređenje socijalne zaštite na territoriji AP Vojvodine i nadam se da ćemo pozitivno odgovoriti na zahtev koji dolkazi iz ove ustanove.  U pitanju je protivpožarna zaštita, izgradnja kružnog toka u centralnoj zgradi i nadam se da ćemo do kraja godine uložiti još 30 miliona dinara u GC.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
Petar Odgovori
Ima li veće sreće za Nešu, konačno mu je došao u posetu gradonačelnik!!!
Toliko konferencija za štampu, obeležavanja dana ovoga, dana onoga, toliko primljenih donacija, toliko početih projekata i nikada gradonačelnik da dođe. Ali ko čeka, taj dočeka!!!
Nešo bravo, uspeo si !
Nataša
Slabo pratiš vesti, ovo je treća poseta gradonačelnika u poslednja dva meseca.
Petar
Treća poseta???
Pa onda je gradonačelnik ispravno uočio potencijal veš mašina koje poseduje gerontološki. Sada može i kod Neše svašta da opere.
Brane
Triput sam video Tita maršala,
legendu tu, slobodotvorca...
Dusko Odgovori
Bajmocki stajling je za pohvalu ide uz sonatu
Овца за шишање Odgovori
Брину се за грађане, а никад већа криза и пропаст - мајстори ништавила!
DOSTA JE BILO Odgovori
Žena im poklonila kućerinu a oni sada napravili VELIKI PROJEKAT za menjanje oluka i da uvedu grejanje. Stvarno izuzetno KREAKTIVNI PROJEKAT. Trebali su ženu zamoliti da i to sredi, a ne da oni ISCRPLJUJU svoju " KREATIVNOST".
SAFET Odgovori
I ovde radi ves masina. Moracu da promenim bransu poslovanja I da se prebacim na ves masine, posto vidim da postaje sve unosniji posao.
Danijel G Odgovori
Kakvi degenerici,znate li u razvijenim državama šta su projekti?Ovo su popravke i sanacije,praćene korupcijom jer ih vode nama poznati likovi.Retardi projekat je nesto moderno što te svrstava u krug razvijenih a ne tobogani na Paliću ili domaća radinost od uštipaka na novogodišnjem vašaru.
CanadaCalling Odgovori
Dzej je po vokaciji Džej ,ali mi pojavom liči na Lignjoslava iz crtanog filma ,,Sundjer Bob”. No ,to je samo fizička sličnost.
Imaš li bar jednu trunku morala i obraza Ivanisevicu ?
jole Odgovori
ne čujem komentare opozicije da kad dođu na vlast sve račune će prečešljat od ovog režima.kao što ni ova vlast nije nikog uhapsio za krađu za vreme ds-a,još im i pomažu(vidi rušenje u braća radića).predlažem opoziciji,ako ih ima,svake nedelje nek iznose 2-3 afere o ovima koji sad vladaju,sa argumentima ,papirima,video snimcima(u stilu brankice) o gradnji,asfaltu,provizijama,naduvanim računima,zaposlenjima,zdrastvu,carini,policiji dakle nema, gde ne bi mogli da ih bocnu.te stvari iritiraju narod,pa da vidimo ko će da glasa na njih(sem članova,koga su zaposlili ili dali mu proviziju)
Kako ih nije sramota? Odgovori
A cemu ovaj skup vampira, Noc Vestica je bila jos pre dve nedelje.
Nenad Odgovori
Oooo zemljo ima li te... dno dna nema dalje.
Su Odgovori
Visoko kvalitetni smestaj (sam u sobi ,cajna kuhinja , kupatilo ..) 48000 din . Ok Zbog renoviranja stave ti jos jednu osobu u sobu ,i to je ok . Ne mozes se okrenuti ,a kamoli kolica ili rolatori , ali dobro renovira se . A onda ugovor
Pametnjaković
Ja sam čuo da ona kategorija smeštaja u GC što je bila od 48.000 dinara za jednokrevetnu sobu, da će sada biti po novom 70.000, ako je istina.
I to je OK ???
Sklopili starci i starice neke ugovore nekada, sad to onda više ne važi za iste pare ????
Za iste pare, dvokrevetna soba???
To onda nije poskupljenje usluga ili šta???
server
Plate servirkama, 26000 dinara! Sramota!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.