Komentara: 1
Pregleda: 8039

Počele pripreme za narednu sezonu na Paliću

23.11.2016. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Uređenje trotoara, izgradnja pešačkih staza, rekonstrukcija termalnog bazena samo su neki od radova koje ovih dana realizuje „Park Palić“ u cilju pripreme za novu turističku sezonu.
Počele pripreme za narednu sezonu na Paliću

Nakon što su radovi na rekonstrukciji pešačke staze u jednoj od najlepših ulica Palića završene, u Splitskoj aleji,  izgradnja trotoara je nastavljena u Ulici Jožefa Hegediša. Vrednost investicije, koja je predviđa rekonstrukciju staze u dužini od 1,5 km je obezbeđena zahvaljujući sredstvima iz republičkog budžeta u iznosu od oko 5 miliona dinara. Izvođenje radova  povereno je preduzeću „Vojput“.  

- Staze su bile u dosta lošem stanju, jer su u prethodnom periodu rađene segmentalno i dosta loše. Sklonjene su postojeće staze, urađeno je sve po poropisu i potpuno nova staza se postavlja, nema rekonstrukcije i popravljanja.  Iz tog razloga uklonili smo stari drvored u Ulici Jožefa Hegediša, koji je remetio pravilno izvođenje staze. Drveće je bilo u lošem stanju, tako da ćemo na proleće, a možda već i radnije započeti sadnju novog drvoreda, kako bi ovaj deo ulice bio potpuno sređen narednih godina - kaže zamenik direktora preduzeća “Park Palić“, Miladin Vidaković, dodajući da će se nakon ove ulice radovi nastaviti u blizini peščane plaže - Završen je tender za postavljanje pešačke staze na peščanoj plaži, koji je predviđa povezivanje plaže sa Vikend naseljem. Vrednost ove investicije je oko 7 miliona dinara.

Kako je nedavno završen i tender za dugo najavljivanu rekonstrukciju termalnog bazena, u narednom periodu očekuje se početak radova na zameni pločica na platou oko bazena, sanaciji sanitarnog čvora, postavljanju podnog grejanja i priprema  za zatvaranje dela platoa, čime će biti omogućeno korišćenje bazena van letnjih meseci.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 8039
Povezane teme

Park Palić

rekonstrukcija pešačke staze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.