• Pregleda: 2374

Počela predizborna tišina

U ponoć je počela predizborna tišina koja će trajati do nedelje u 20 časova. Tokom tog perioda zabranjena je izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja pa u skladu sa tim sajt Subotica.com će prilagoditi svoj sadržaj, oglasni prostor, ali i ograničiti prikaz komentara i drugog sadržaja generisanog od strane posetilaca, a vezan je za politiku.
Počela predizborna tišina

Predsednički Izbori biće održani 2. aprila (nedelja) od 7 do 20 časova. U ponoć je počela predizborna tišina, do kada su kandidati, stranke i koalicije, koje učestvuju na izborima u nedelju, mogle da se bave predizbornim aktivnostima.

Predizborna tišina trajaće do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 2. aprila u 20 sati, a tokom ova nepuna tri dana učesnici u izbornoj kampanji ne smeju putem medija slati političke poruke i objavljivati svoje programe.

Tokom ovog perioda zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka, odnosno kandidata, na udaljenosti manjoj od 50 metara od biračkog mesta.

BEZ POLITIČKIH BANERA, SAOPŠTENJA i KOMENTARA NA SUBOTICA.COM

U skladu sa obavezama javnog glasila sajt Subotica.com će svoj sadržaj prilagoditi prilici pa tako od ponoći neće biti vidljivi politički baneri koji su bili zakupljeni povodom kampanja, nećemo objavljivati informacije koje su na direktan način vezani za predsedničke izbore, kao ni odobravati komentare posetilaca koji sadrže političke poruke, odnosno komentare na političke teme.

Izborna tišina traje do nedelje u 20 časova, a portal zadržava pravo da tokom izbornog dana (nedelja) obaveštava javnost o brojkama izlaznosti na glasačka mesta, kao i da plasira informacije o javnim ličnostima koje su glasale na svojim glasačkim mestima.

Po završetku izborne tišine portal se vraća u redovan režim rada, objavićemo komentare koji su u međuvremenu preskočeni, a u skladu su sa opštim pravilima komentarisanja, i tokom noći saopštavati informacije iz izbornih štabova, odnosno izbornih komisija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

Komentarisanje ove vesti nije moguće.