Komentara: 0
Pregleda: 1150

Počela letnja akademija prosvetnih radnika Mađara

03.08.2010. u 10:54h
Izvor: RTV
Počela letnja akademija prosvetnih radnika Mađara

Poznavanje jezika sredine neophodan je minimum za napredak u obrazovanju nacionalnih manjina, rečeno je danas u Subotici na otvaranju 14. letnje Akademije prosvetnih radnika Mađara.

Cilj seminara na kome učestvuje 180 prosvetnih radnika koji nastavu drže na mađarskom jeziku jeste stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju na mađarskom nastavnom jeziku.

Rad seminara organizovan je u devet sekcija, koje će narednih pet dana raditi u subotičkoj Tehničkoj školi.

Gosti ovogodišnjeg seminara su prosvetni radnici iz Mađarske, Ukrajine, Slovačke i Rumunije, a predavanja će držati 42 profesora iz Mađarske z Srbije.

Seminar će biti uvršćen u akreditovane programe Ministarstva prosvete, pa će se tako učesnicima skupa vrednovati kao zvanično stručno usavršavanje.

Prosvetni radnici, pedagozi i vaspitači na mađarskom jeziku ove godine slušaju predavanja iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, kulture i društvenih nauka.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1150
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.