Komentara: 3
Pregleda: 7192

Počela izgradnja fabrike Contitech fluid Serbia

02.02.2012. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Počela izgradnja fabrike Contitech fluid Serbia

Počela je izgradnja fabrike ContiTech fluid Srbija u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Za očekivati je da će biti završena do trećeg kvartala ove godine, a u prvih pet godina u njoj će posao pronaći 295 radnika. Uporedo sa izgradnjom hale, preduzeće je počelo sa prijemom radnika i pripremom proizvodnje.

Radovi na izgradnji proizvodne hale preduzeća Contitech fluid Serbia počeli su sredinom januara. Hala će biti izgrađena na parceli površine 4,3 hektara u privrednoj zoni Mali Bajmok, na parceli koje su ranije pripojene režimu slobodne zone. Memorandum o razumevanju između predstavnika investitora "Continental - Contitech", Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Grada Subotica potpisan je još 16. februara ove godine. Prema memorandumu, Grad je investitoru obezbedio zemljište, svu potrebnu infrastrukturu i logističku podršku, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je obezbedilo preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA subvencije za otvaranje radnih mesta, dok će "Continental - Contitech" uložiti 10 miliona evra i zaposliti u prvih pet godina 295 radnika. Koordinaciju svih ovih aktivnosti vrši Javno preduzeće Privredno – tehnološki parkovi.

"Contitech fluid Serbia" iznajmio je već prostor u Slobodnoj zoni Subotica, u kojoj se priprema proizvodnja i obavlja odabir radnika. Prvi oglasi za radnike objavljeni su sredinom decembra.

Ukoliko se stvore pogodni ekonomski i tržišni uslovi, kompanija “Continental-Contitech“ bi od 2015. godine započela izgradnju nove fabrike i zaposlila još oko 250 radnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7192
Povezane teme

slobodna zona subotica

fabrika Subotica

slobodna zona mali bajmok

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.