Komentara: 4
Pregleda: 3315

Počela 27. "Klincijada" - manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu

27.05.2013. u 15:41h
Izvor: RTV Yueco
U Nepkeru je počela dvadeset i sedma po redu „Klincijada“, manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu u organizaciji PU „Naša radost“. Do petka će 1600 mališana na tri lokacije pokazati šta su naučili iz raznih oblasti dečjeg stvaralaštva u preko 70 tačaka. U manifestaciji učestvuju deca iz PU „Naša radost“ i gosti iz grada, ali i Bečeja i Odžaka.
Počela 27. "Klincijada" - manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu

“Klincijada“ je manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu kada predškolci tokom 5 dana prikazuju svojim vršnjacima i drugim posetiocima festivala šta su naučili tokom godine od svojih vaspitača. Deca  predškolskog uzrasta sa kojima smo razgovarali vole da idu u vrtić, a otkrivaju nam da najviše vole da se igraju.

Svuda u svetu poslednja nedelja meseca maja posvećena je deci. Iz toga razloga se i „Klincijada“ održava u ovoj nedelji. Ove godine, po 27. put PU „Naša radost“ održava manifestaciju posvećenu dečjem stvaralaštvu uz podršku grada Subotice.

Na „Klincijadi“ će ove godine nastupiti 1600 dece predškolskog uzrasta. 1400 mališana dolazi iz vrtića „Naše radosti“, a 200 dece nastupiće kao gosti manifestacije koji dolaze iz Ustanove „Labud Pejović“  iz Bečeja i „Poletarac“ iz Odžaka, kao i subotički baletski klubovi "Mon Mirage“, „Larisa“ i „Creative“ i PU „Naše nade“.

„Klincijada“ će se do četvrtka tokom prepodneva od 9 časova i popodne od 17 sati održavati u Nepkeru. U četvrtak, 30. maja od 16 časova biće upriličen koncert ritmičkih tačaka, dok će u petak 31. maja od 17 časova u Velikoj većnici Gradske kuće biti održan 5. memorijalni koncert „Nevzeta Kadirić“ .

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3315
Povezane teme

klincijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.