• Pregleda: 2560

Poboljšati socijalnu zaštitu na još viši nivo

Gerontološki centar i Dom za stare iz Osijeka, nastavljaju zajedničku realizaciju projekta „Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze" koji je nastao izmedju Hrvatske i Srbije.
Poboljšati socijalnu zaštitu na još viši nivo

Tim povodom danas je upriličen zajednički susret predstavnika dveju ustanova, što je ustvari uzvratna poseta kolega iz Osijeka, s obzirom da su radnici Gerontološkog centra nedavno boravili u Osijeku. Završna Konferencija projekta biće organizovana 30. avgusta u svetlu raspisivanja novog IPA projekta koji bi u drugoj fazi podrazumevao nabavku ozbiljnije opreme i za Osijek i Suboticu.

Ukupna vrednost projekta je 100.000 evra, novac se prema sporazumu dveju ustanova partnerski deli na oba grada, u toku je izrada Studije o prevenciji, a skoro je nabavljena i najsevremenija oprema kojom će Gerontološki centar obezbediti decentralizaciju medicinske fizikalne opreme, ali i obogatiti uslugu pomoći i nege u kućama. To znači da medicinska rehabilitacija više neće biti privilegija samo Gerontološkog centra u Dudovoj šumi nego će se primenjivatigde god se nađe potreba.

Učesnicima skupa i gostima obratio se i Dragan Djurić, hrvatski konzul, koji je naglasio važnost ulaska Hrvatske u EU jer to donosi i mnoge druge vidove za apliciranje projekata u fondove EU a što može biti korisno za obe gerontološke ustanove Osijeka i Subotice.

Izvor: SuMedija

povezane teme

4
072 Odgovori
Da li gospodin ima ideju i kako da pomogne sugrađanima koji boluju od Altzhajmerove bolesti?
bukin Odgovori
I naravno Dzej!
mama Odgovori
Posvudusa.
milica Odgovori
opet ovaj
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.