Komentara: 22
Pregleda: 8390
Foto

Poboljšani uslovi rada pijace na Željezničkom naselju

03.04.2019. u 13:16h > 13:23
Izvor: Subotica.com
Pijaca na Željezničkom naselju je rekonstruisana, čime su stvoreni bolji uslovi, kako za rad prodavaca tako i za boravak njihovih mušterija. JKP "Subotičke pijace" najavilo je dalju rekonstrukciju pijaca u Subotici.
Poboljšani uslovi rada pijace na Željezničkom naselju

Mala pijaca u centru Željezničkog naselja, koja danas broji 14 tezgi, rekonstruisana je kako bi zakupci i građani koji se tamo snabdevaju osnovnim životnim namirnicama imali bolje uslove za boravak. Jedna od korisnica tezgi je i Ljiljana Klarić, koja na ovom pijačnom prostoru nudi, mahom svoje baštenske proizvode, čitave dve decenije.

- Mnogo se promenilo na bolje od ove rekonstrukcije, uslovi za rad su puno bolji, samo imamo još problema sa promajom. Sada imamo krov, sanitarni čvor, ranije nismo imali bukvalno ništa, bili smo, takoreći,  pod vedrim nebom - objašnjava Ljiljana

Poboljšani uslovi rada pijace na Željezničkom naselju

Po rečima gradonačenika Bogdana Labana rekonstrukcija je urađena na zahtev građana, a vrednost investicije je oko 3,5 miliona dinara.

- Radimo na ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica, kako gradskih tako i prigradskih. Danas imamo rekonstruisanu pijacu na Željezničkom naselju, a trudićemo se da, koliko smo u mogućnosti, izvršimo rekonstrukciju i drugih subotičkih pijaca. - rekao je Laban - Iako je pijaca na Željezničkom naselju mala pijaca, ona se nalazi na putu Makove sedmice i Kertvaroša i procena je da ovuda gravitira oko 10.000 ljudi.

Poboljšani uslovi rada pijace na Željezničkom naselju

Direktor JKP "Subotičke pijace", Dejan Ljubisavljević, ukazao je da je pijačna površina na Željezničkom naselju bila neugledna.

- Ova mala pijaca ima lokalni karakter i sam promet je tog intenziteta. Postavili smo nadstrešnicu kako bi sve korisnike zaštitili od sunca i padavina, a planiramo i da uradimo adekvatnu zaštitu od vetra, kao što je to urađeno na Mlečnoj pijaci - poručuje prvi čovek JKP "Subotičke pijace"

Poboljšani uslovi rada pijace na Željezničkom naselju

Ljubisavljević je najavio da će njegovo preduzeće početi sa rešavanjem višedecenijskog problema Mlečne pijace, koja je po njegovim rečima nepravedno zapostavljena, a nakon rekonstukcije i sama pijaca će imati duže radno vreme.

- U toku je pribavljanje projektno-tehničke dokumentacije nakon čega ćemo pristupiti radovima na rekonstrukciji jer Subotičani koji imaju pijacu na takvom mestu to i zaslužuju. Pored svoje osnovne uloge pijaca će imati i turistički potencijal. - kaže Ljubisavljević - Jedan od projekata je i rekonstrukcija pijace na Teslinom naselju i očekujemo da ćemo uz podršku lokalne samouprave to i realizovati. Gradonačelnik zahteva od nas da građani budu zadovoljni, a mi ćemo se potruditi da odgovorimo tom zahtevu na najvišem mogućem nivou.

Poboljšani uslovi rada pijace na Željezničkom naselju

Izvor: Subotica.com
Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace Obilazak rekonstruisane pijace
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 22
Pregleda: 8390
Povezane teme

subotičke pijace

željezničko naselje

jkp subotičke pijace

bogdan laban

dejan ljubisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.