Komentara: 0
Pregleda: 3035

Pobeda odbokašice Crvene Zvezde

07.03.2009. u 13:54h
Izvor: Subotičke novine
<p>U meču koji nije donosio nikakav takmičarski značaj, odbojka&scaron;ice Crvene zvezde su sa 3:0 (25:15, 25:10, 25:20) savladale Spartak Azotaru. &bdquo;Crveno-bele" su do ubedljive pobede stigle uz odličan servis i mnogo bolju igru tokom cele utakmice.</p>
Pobeda odbokašice Crvene Zvezde

Visok ritam koga je nametnula ekipa iz Beograda bila je suviše za mladu ekipu Spartak Azotare koja se nalazi u sred priprema za Kup susret sa Poštarom. Centralna figura meča bila je Ivana Nešović koja je u okviru osamnaest poena imala čak pet as servisa, te jedan blok.
Prvi set utakmice zasluženo je pripao Crvenoj zvezdi. Ekipa Spartak Azotare se početkom seta mučila na servisu, što su gošće iskoristile da stignu do prednosti od tri poena koju su držale tokom većeg dela seta. Serijom 4:0 „crveno-bele" su stigle do značajnije prednosti od 15:9, no Spartak Azotara je uspela da se vrati u igru. Posle dugog poena Medićeva je poentirala za 14:16, no, snage za preokret nije bilo. Pitanje osvajača prvog seta Zvezda je rešila serijom 7:0 posle koje su gošće povele sa 23:14. Finiš seta pripao je Nešovićevoj koja dobrim blokom osvaja poen za set Zvezde.
Problemi u igri Spartak Azotare nastavili su se i u drugom setu. Prijem je bio daleko od idelanog, za što su zaslužne i odbojkašice Zvezde, pre svih Ivana Nešović, koje su vrlo dobro servirale. Bez dobrog prijema teško je bilo organizovati i napade, usledile su česte greške, dok su gošće iz Beograda preko Nešovićeve, Ševarike i Mese povećavale prednost. Posle početne neizvesnosti i nerešenog rezultata, 3:3, „crveno-bele" su napravile seriju od 7:0, povele sa 10:3 i u ranoj fazi seta stekle nedostižnu predost. Finiš seta doneo je ponovo greške u igri Spartak Azotare, te važan blok Ninkovićeve.
Treći set doneo je neizvesnu igru gotovo do samog kraja. Domaći tim je konačno imao bolji prijem, igrao raznovrsnije u napadu, što se osetilo i po rezultatu. Spartak je vodio sa 10:8 posle poena Danijele Nikić, no gošće su se vratile u igru, a posle as servisa Veljkovićeve povele su sa 13:11. Minimalnu prednost Zvezda je držala tokom nastavka seta. Ipak, neizvesnosti tu nije bio kraj. Uz dva bloka Kristine Češljar i as servisa Sonje Klisure Spartak Azotara je povela sa 18:17. No, ponovo sledi serija Zvezde koja je povela sa 24:20, a meč loptu realizuje Liana Mesa.
- Malo mi je žao što se nešto zanimljivije dešavalo tek u trećem setu. Zvezda nas je iznenadila agresivnim servisom. U fazi smo priprema za Kup i sve se to preslikalo i na našu igru - kazala je za „Subotičke novine" Kristina Češljar.
Spartak Azotara: Bokan 15 (1 as), Kmezić 1, Memišević (libero), Nikić 4, Stojanović 2, Helić, Medić 9, So. Klisura 4 (1 as, 2 bloka), Češljar 3 (1 as, 2 bloka), Matić, Šimić, Sa. Klisura. Trener: Saša Nedeljković.
Crvena zvezda: Burmaz, Ninković 8 (1 as, 1 blok), Mesa 14 (1 as, 1 blok), Ševarika 8 (1 blok), Živković 3 (1 blok), Veljković 7 (3 bloka), Rosić (libero), Nešović 18 (5 aseva, 1 blok), Isailović, Blagojević, Bjelica 1, Stevanović. Trener: Ratko Pavličević.

 

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3035
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.