Komentara: 0
Pregleda: 10084

Po Mađarske pasoše i u Subotici

09.05.2011. u 16:45h
Izvor: RTV Yueco
Po Mađarske pasoše i u Subotici

Novim državljanima Mađarske, koji su već iskoristitili mogućnost da po novom zakonu dobiju mađarsko državljanstvo po pojednostavljenom postupku, uskoro će biti omogućeno da svoje zahteve za dobijanje mađarskog pasoša podnesu i u subotičkom Generalnom konzulatu Mađarske – izjavio je za „Mađar so“ komesar Vlade Mađarske za pitanja dvojnog državljanstva Tamaš Vetcel.

On je u intervjuu za ovaj list pojasnio da će zbog obima posla u vezi sa zahtevima za dobijanje mađarskog državljanstva i mađarskih pasoša, subotički konzulat biti jedan od onih u kojima će, pored obezbeđenja tehničkih uslova, biti povećan i broj zaposlenih. Prema njegovim rečima, mađarski propisi omogućuju dobijanje pasoša svim, pa tako i „novim“ državljanima i uskoro će se i u stranim predstavništvima zemlje započeti sa izdavanjem novih biometrijskih mađarskih pasoša, za koje je, inače, potrebno platiti 7500 forinti.

Do sada je, inače, u subotičkom konzulatu primljeno preko deset hiljada molbi za dobijanje mađarskog državljanstva, a kako je naveo komesar, mađarskim vlastima je za sada ukupno stiglo 70.000 takvih zahteva. Mnogi „novi“ mađarski državljani već su položili i odgovarajuće zakletve, a za 4. jun, kada se u Mađarskoj obeležava Dan nacionalnog zajedništva, planira se održavanje masovnijih i svečanijih takvih ceremonija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 10084
Povezane teme

izdavanje mađarskih pasoša

mađarski pasoš

generalni konzulat mađarske

mađarski konzulat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.