Komentara: 1
Pregleda: 2305

Ploveći teatar na Tisi

04.03.2011. u 00:01h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Ploveći teatar na Tisi

Za subotičku kulturu, a pre svega pozorišta Evropska unija je već „počela“. Pogotovo to važi za Dečije pozorište, koje uspešno sarađuje sa mađarskim, a poslednji vid te saradnje je zajednička izložba Pozorišta lutaka „Kever Bela“ iz Segedina i subotičkog Dečijeg, koja je nakon Budimpešte, sada preseljena u Suboticu.

Reč je o izložbi na kojoj su predstavljeni plakati i lutke segedinskog teatra, dok je subotičko pozorište izložilo fotografije Augustina Jurige i kostime i lutke Erike K. Janović i Tibora Sarapke. Izložba je postavljena u Galeriji Otvorenog univerziteta, a deo je zajedničkog IPA projekta CUL-TOUR Srbije i Mađarske. Informacije, fotografije i video sa otvaranja Izložbe možete pogledati na ovom linku.

Kako najavljuje agilna direktorica subotičkog Dečijeg pozorišta Marta Aroksalaši, ta saradnja se može pretvoriti i u zajedničku produkciju ukoliko EU odobri novi projekat. A on bi podrazumevao da segedinski i subotički glumci pripreme zajedničku predstavu koja bi se igrala na „plovećoj sceni“ na Tisi.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2305
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.