Komentara: 26
Pregleda: 9164

Pljačke u dva subotička butika

15.07.2011. u 17:37h
Izvor: RTV City
Pljačke u dva subotička butika
Juče su tokom prepodneva izvršene pljačke u dva subotička butika.

Prodavačica iz jednog od njih, koja nije želela da spominjemo njeno kao ni ime butika, ispričala nam je da je oko pola jedanaest u butik ušlo pet lica romske nacionalnosti, dva mladića i dve devojke starosti oko 20 godina i devojčica uzrasta oko 10 godina. Razgledali su garderobu koja je izložena po celom prostoru,raspitivali se za cene,zadržali se desetak minuta, muvajući se na sve strane po butiku i otišli. Nedugo nakon njihovog odlaska,prodavačica je krenula da kupi doručak i onda je primetila da u torbi nema novčanika u kome je bilo 4500 dinara, lična karta, bankarske kartice i fotografije.

Odmah je otišla u banku da odjavi kartice a potom i u policijsku stanicu kod Željezničke stanice, da prijavi krađu. U stanici je saznala da je pre nje pokraden još jedan butik i da su počinioci, prema opisu, isti u oba slučaja. Nešto kasnije, policija je pozvala da na Korzou, kod Platoa dr Zoran Đinđić, identifikuje lica za koja se sumnjalo da su ukrala novčanik, što je ona i učinila.

Oni su negirali da imaju bilo kakve veze sa krađom a uz to kod njih nije pronađen novčanik, koji je, kako nam je rekla, verovatno bio kod jedne od devojaka koja u tom momentu nije bila sa ostatkom ekipe. Popodne je išla i u Policijsku upravu, na ponovnu identifikaciju, koja nije ništa promenila, osim što je saznala da lica koja su joj ukrala novčanik već imaju policijski dosije i da je policija nemoćna da bilo šta učini, jer novčanik nije pronađen kod počinilaca, a i radi se o vrednosti manjoj od 15.000 dinara što spada u sitnu krađu.

U međuvremenu joj je javljeno da su joj pronađena dokumenta i kartice, bez novca i novčanika, uredno spakovana u kesu i ubačena u sanduče pošte na Karađorđevom putu. 

Neviđena drskost i bezobrazluk lopova, mada oni verovatno misle da su velikodušni, jer su ipak nešto vratili. I može im se, kad im Zakon omogućava da kradu,jer se dela izvršena na štetu imovine građana čija vrednost je manja od 15.000 dinara ne gone po službenoj dužnosti, šta onda očekivati? A žena je ostala bez novca, a pritom je doživela i stres, potrošila živce i ceo dan i nikom ništa. Ali, sve to već znate. I ne pričamo vam ovo zato što mislimo da će se nešto promeniti. Samo vas upozoravamo da obratite pažnju ako negde sretnete lopove s početka priče.
 
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 9164
Povezane teme

Policija Subotica

pljačka

pljačka butika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.