• Pregleda: 635

Plivanje: Borislav Fermanović najbolji na turniru u daljinskom plivanju

Plivanje: Borislav Fermanović najbolji na turniru u daljinskom plivanju

U subotu, 13. aprila, na bazenu Dudova šuma, održano je 3. kolo Zimske lige u daljinskom plivanju, u organizaciji Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije. U ovom kolu, učestvovali su takmičari iz Srbije i Mađarske.

- Takmičenje se odvijalo po pravilima Saveza i bodovalo se u okviru Otvorenog kupa Srbije u plivanju na otvorenim vodama (OPEN SRB POOL OWS CUP) za tekuću, 2019. god. Trasa plivanja je bila izmenjena, u odnosu na prva dva kola. Staze su bile dužine 200 metara a omogućavalo je lakše praćenje toka trke a dobilo se i na dužim stazama plivanja a smanjio broj kraćih. Za trasu od 3 km je bilo potrebno isplivati 15 krugova. - ističe organizator

Među svim takmičarima, najbolji je bio Borislav Fermanović (2002), član Plivačkog kluba "Spartak Prozivka", koji je stazu isplivao za 00:37:48:09 i tako postao apsolutni prvak ovog kola a samim tim i prvi u muškoj kategoriji i u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Ništa manje uspešniji nije bio ni Filip Zavišić (2005, Plivački klub "Spartak"), sa vremenom 00:41:21:37, koji je osvojio četvrto mesto u apsolutnom poretku, treće u apsolutnoj muškoj kategoriji i prvo u svojoj uzrasnoj kategoriji.

U ženskoj konkurenciji Tea Mut (2006, PK "Spartak") sa vremenom 00:44:52:12, u apsolutnom plasmanu zauzela je šesto mesto, u kategoriji žena je druga a u svojoj uzrasnoj kategoriji je osvojila prvo mesto.

Subotička ekipa, u sastavu: Gabor Fustner, Čaba Šanta, Nebojša Crnogorac,Filip Zavišić, Ana Vukičević Bojana Fermanović, Borislav Fermanović, Tea Mut i Mirna Vidaković, bila je uspešna i može biti veoma zadovoljna rezultatom jer su se svi takmičari okitili medaljama.

Do kraja zimskog kola, takmičare, plivače maratonce, očekuje još jedno završno kolo. Nakon toga, očekuju ih takmičenja na otvorenim vodama.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.