Komentara: 0
Pregleda: 3413

Plej-of za košarkašice Spartaka sve dalje

06.03.2009. u 13:49h
Izvor: Subotičke novine
<p>Ko&scaron;arka&scaron;ice Spartaka sve su dalje od plej-ofa. U osamnaestom kolu Prve lige Srbije &bdquo;golubice" nisu uspele da opravdaju epitet favorita, sa 72:67 (19:23, 21:18, 16:10, 16:16) savladala ih je u Beogradu ekipa Radivoja Koraća.</p>
Plej-of za košarkašice Spartaka sve dalje

Poslednje dve utakmice ekipa Spartaka se namučila sa protivnicima poput Čelareva i Loznice, a u meču sa Beograđankama situacija je postala još gora. Uz lošiju igru Spartaka i lošije suđenje očigledno nije bilo moguće doći do pozitivnog rezultata. Spartak je dobro počeo utakmicu, postigao relativno mnogo poena u prve dve četvrtine. Ipak, lošija odbrana i mnogo primljenih koševa onemogućili su da dobra igra u napadu bude nagrađena većom razlikom. „Golubice" su kiksnule u trećoj četvrtini, nakon koje je protivnik uspeo da dođe do prednosti od pet poena. Košarkašice Spartaka imale su problema u rešavanju najlakših situacija, ziceri nisu pretvarani u sigurne poene, dok su gošće uspele da budu sigurnije u tim situacijama.

Poslednja četvrtina donela je šansu Spartaku da se vrati u igru, ali i nove probleme. U momentima kada se lomio rezultat zbog pet ličnih greški van igre je morala Marina Ristić, a konstatno loše suđenje doživelo je svoj vrhunac. U momentima kada je ekipa iz Beograda vodila sa tri razlike, uspela je Jovana Veselinović da pogodi trojku. No, sudijska dvojka videla je faul na drugoj strani terena i umesto da prizna trojku Spartaku dosudila dva bacanja protivnicima. Umesto da se rezultat vrati u egal, domaće su povele sa pet poena razlike. Istina je da bi boljom igrom Spartak eleminisao suđenje kakvo god da je bilo. Preveliki broj promašenih zicera, slaba realizacija slobodnih bacanja (7/13), propusti u odbrani u bitnim momentima, skupo su koštali ekipu Spartaka.
Kolika je cena ovog poraza vidi se tek posle pobede Partizana nad Zvezdom. Da je Spartak pobedio, čak bi i Zvezda bila ugrožena na trećem mestu. No, posle ovakve realizacije događaja, Spartak je sve dalje od plej-ofa.

- Ne volim da govorim o suđenju, ali sada sam jednostavno ogorčen onim što se dešavalo na terenu. Ne mogu da poverujem da je sudijski par to radio namerno, ali suđenje je bilo izuzetno loše, Malo oni, malo mi sami i eto, stigli smo do poraza koji nas je udaljio od plej-ofa. Objektivno, bez Rade Vidović imamo problema u igri, pogotovo ako nam u toku utakmice ispadne jedna igračica. Sada se to desilo sa Marinom Ristić, koja je još sredinom poslednje četvrtine morala napolje zbog pet ličnih grešaka - kazao je Slobodan Lukić, trener Spartaka.

Radivoj Korać: Mesaroš, Kravić 2, Živadinović 2, Stanković, Jovanović 14, Musulin 19, Vučurović 13, Jovanović 9, Ilić, Vuković 13, Veljović, Dragičević.
Spartak: Lukač 4, Džuver 11, Orozović 5, Erak 8, Veselinović 14, Anđelić 2, Čabarkapa 2, Ristić 19, Ajduković 2, Kovačević.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3413
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.