Komentara: 0
Pregleda: 2270

Plan upravljanja otpadom na uvidu

09.03.2011. u 16:57h
Izvor: RTV Yueco
Plan upravljanja otpadom na uvidu

Na okruglom stolu u Gradskoj kući predstavljen je Lokalni plan upravljanja otpadom koji se odnosi na narednih 10 godina. Predstavnici nevladinih organizacija i javnih preduzeća imali su priliku da daju predloge ili kritike na plan. Usvajanje ovog plana trebalo bi da se nadje pred odbornicima već na narednoj sednici skupštine grada.

Na stvaranju lokalnog plana upravljanja otpadom radila je Služba zaštite životne sredine u saradnji sa mnogim javnim preduzećima. Definisanjem ciljeva treba da se stvori jedan uredjen sistem upravljanja otpadom. Zakon o upravljanju otpadom poznaje opasan i neopasan otpad, a deli ga na komunalni, industrijski i komercijalni.

Srednjoročni plan o racionalnom i održivom upravljanju otpadom u narednih 10 godina, predvidja reviziju svakih 5 godina i svake godine godišnji plan ostvarivosti. Troškove za ostvarivanje zacrtanih ciljeva snosio bi grad Subotica, Fond za zaštitu životne sredine i Ministarstvo životne sredine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2270
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.