Komentara: 1
Pregleda: 2840
Foto

Plaćena radna praksa prilika za mlade da steknu iskustvo u radu

23.03.2022. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama "Infostud HUB"-a, predstavljen je program "Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse", koji je pokrenuo UNICEF u cilju pružanja podrške mladima kako bi se lakše povezali sa potencijalnim poslodavcima.
Plaćena radna praksa prilika za mlade da steknu iskustvo u radu

Ciljna grupa su oni mladi koji nisu zaposleni, niti su u procesu obrazovanja ili obuka. Kroz ovaj program, do kraja godine, dve hiljade mladih će dobiti priliku za obavljanje dvomesečne plaćene radne prakse u 500 kompanija širom zemlje. 

- Poslodavci su u obavezi da obezbede mentora koji će pratiti napredak i rad mlade osobe, potom neophodno je da definišu šta će konkretno ta mlada osoba raditi, a poslodavci su i u obavezi da obezbede novčanu naknadu u neto iznosu od 20 hiljada dinara - objašnjava Marko Rakić, službenik za razvoj programa za mlade i adolescente UNICEF Srbija.

Plaćena radna praksa prilika za mlade da steknu iskustvo u radu

Mladi koji su zainteresovani za ovaj program potrebno je da svoju želju iskažu na platformi biramuspeh.com, a do sada je to učinilo više od hiljadu njih. Poslodavci će imati pristup bazi podataka. 

Na evidenciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, mladi do 30 godina čine nešto manje od 20 odsto od ukupnog broja nezaposlenih lica na evidenciji. 

Plaćena radna praksa prilika za mlade da steknu iskustvo u radu

- Iako su mladi informatički pismeni i lako savladaju nove veštine i znanja, osnovni problem kod zapošljavanja je što nemaju iskustva u radu. Zato smo se i priključili ovom programu, jer smatramo da će kroz radnu praksu mladi steći radno iskustvo i tako biti konkurentniji na tržištu rada - navodi Tijana Keleta iz subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Infostud je kompanija u kojoj su dobrodošli i mladi bez iskustva. Iz ove kompanije navode da se na različite načine,  poput stipendija, honorarnih pozicija, praksi, studijskih takmičenja i sl., trude da privuku mlade i studente.

- Mladi, iako nemaju iskustvo, donose novu energiju, nove ideje i inicijative koje nam pomažu da se i mi "osvežimo". Tako da nam znači zapošljavanje mladih bez iskustva - kaže Ana Balažević iz kompanije "Infostud".

Plaćena radna praksa prilika za mlade da steknu iskustvo u radu

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse"" Predstavljanje programa "Unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse""
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2840
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

infostud

unicef

radna praksa

infostud hub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.