Komentara: 16
Pregleda: 5583

Pismo JKP "Parking" upućeno medijima

16.11.2011. u 21:21h
Izvor: RTV Yueco
Pismo JKP "Parking" upućeno medijima

JKP "Parking" zahvaljuje se svim sredstvima javnog informisanja zbog objektivnog informisanja javnosti vezanog za nedavno saopštenje Ustavnog suda Srbije u kome se navodi da dva člana Odluke o javnim parkiralištima u Subotici nisu u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.

Ipak, ne možemo ostati imuni na tendenciozan stav pojedinaca kojim se narušava jedno od osnovnih načela novinarske profesije ,objektivnost i nepristrasnost u informisanju. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da su pojedinci pribegli selektivnom informisanju , te im veoma smeta navodno neispunjenje jednog od uslova za izbor direktora, a ponekim drugim kriterijumima nisu se oglasil inikada ranije , iako su postojali uslovi za to.

Obzirom da smo kao preduzećeod istih pojedinaca prozvani da u novonastaloj situaciji vodimo politiku “zabijanja glave u pesak” to ovim putem demantujemo. Sadašnji direktor preduzeća više od dvadesetdevet godina je u službi, a od toga dvanaest godina u javnojslužbi. Po čemu se onda, uistinu,sadašnji direktor razlikuje od prethodnih, pa to neki ne mogu da prihvate?

Takođe, napominjemo da Odluku o javnim parkiralištima nije donelo JKP “Parking”, već njen osnivač Grad Subotica 2005.godine, sa izmenama i dopunama iz 2008 .Naplata parkinga vrši se i u drugim gradovima u zemlji, kao i u zemljama i gradovima iz bližeg okruženja poput Segedina, Osijeka, Zagreba,itd., i ona je konkretno regulisana osnivačkim aktom.

Način i cene za različite usluge parkiranja usklađene su sa istim u ostalim gradovima, čaks u u Subotici i niže. Istovremeno podsećamo da iznošenje stava da je “plaćanje parkinga namet na vilajet” i da je ”gotovo alarmantan nedostatak prostora za parkiranje u gradu” u potpunoj suprotnosti, jer su u neposrednoj i uzročno-posledičnoj vezi.

JKP Parking takođe podseća da se postojanje bilo kog Javno komunalnog preduzeća nikako ne može smatrati apsurdnim, i da preduzeće nije osnovalo samo sebe već ga je još pre 13 godina, tačnije 1998.godine, osnovala Opština Subotica. Jedini apsurd u ovom slučaju je tvrdnja pojedinca da je “postojanje JKP Parkinga gotovo postojanje radi postojanja”. Još je apsurdnije pisanje radi pisanja.

Kada je u pitanju kadrovska politika JKP Parkinga , u koju takođe zadire pojedinac, ona je potpuno u skladu sa programom poslovanja JKP Parking Subotica za 2011. godinu usvojenim od strane Grada Subotice. Štaviše, kvalifikaciona struktura kadrova je poboljšana. U odnosu na raniji period, sada je zadovoljen osim stručnog i multietnički princip.

Na kraju, iznenađujuće je da u vremenu u kome živimo neko preispituje i analizira učešće preduzeća u humanitarnim aktivnostima. Naše preduzeće će i ubuduće, uvek i svuda kada nam to mogućnosti dozvole, učestvovati u sličnim akcijama, koliko god to nekima zvučalo „zanimljivo“ i bilo podvrgnuto analizi.

Još jednom, JKP Parking naglašava da sporadični natpisi pojedinaca nikako ne mogu dovesti u pitanje odličnu saradnju preduzeća sa svim sredstvima javnog informisanja u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5583
Povezane teme

jkp parking subotica

javna parkirališta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.