Komentara: 3
Pregleda: 5186

Pijace od 1. aprila prelaze na letnji režim rada, ostaje apel za poštovanje epidemioloških mera

26.03.2021. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Mlečna pijaca, "Zelenac" na Prozivci, pijaca na Teslinom naselju i Kvantaška pijaca od 1. aprila prelaze na letnje radno vreme. Nadležni apeluju na sve korisnike pijačnog prostora da se ponašaju odgovorno i da poštuju epidemiološke mere u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19.
Pijace od 1. aprila prelaze na letnji režim rada, ostaje apel za poštovanje epidemioloških mera

Navedene pijace pod upravom JKP "Subotičke pijace" od 1. aprila prelaze na letnje radno vreme, te će radnim danima raditi od 5.30 do 17 časova, a nedeljom i praznicima od 5.30 do 13 časova.

Kada su u pitanju epidemiološke mere Kriznog štaba, koje su i dalje na snazi, propisano je da zatvorene i otvorene pijace, kao i radnje i prodajna mesta u okviru pijaca (mesare, pečenjare, specijalizovane prodavnice hrane i slično) mogu da rade do 20 časova, pod uslovom da obezbede poštovanje mera da na prostoru u kojem se obavlja delatnost bude slobodno minimum 9m² po osobi ili posetiocu.

Pijace od 1. aprila prelaze na letnji režim rada, ostaje apel za poštovanje epidemioloških meraKako bi se važeće mere sprovodile i bezbednost prodavaca i kupaca podigla na najviši mogući nivo, pojačan je i inspekcijski nadzor poštovanja istih.

- Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu - navodi se u saopštenju Vlade Srbije. - Dosledna primena svih mera prevencije podjednako se odnosi kako na pijačne uprave, tako i na prodavce i kupce na pijacama. Zato bezbednost kupovine na pijacama, odnosno dosledna primena i pojačana kontrola spovođenja svih mera prevencije i zaštite od korona virusa, treba da bude apsolutni prioritet svih koji posluju na pijacama. To je danas imperativ u nastojanjima da se očuva pijačna delatnost koja obezbeđuje nesmetano snabdevanje velikog broja građana Srbije svežim životnim namirnicama, posebno povrćem i voćem.

PIJAČNA PONUDA ONLAJN

Pogledajte onlajn aktuelnu pijačnu ponudu voća, povrća, mesa i drugih životnih potrepština u našem odeljku "Pijace". Informišite se o trenutnim prosečnim cenama brojnih pijačnih artikala i uspostavite direktan kontakt sa prodavcima i proizvođačima.

Pijace Subotica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 5186
Povezane teme

mlečna pijaca

subotičke pijace

jkp subotičke pijace

kvantaška pijaca

teslina pijaca

pijaca na teslinom naselju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.