Komentara: 17
Pregleda: 5248

PGS: Pod hitno rešiti problem sa kolonama kamiona u naselju Kelebija

06.10.2021. u 10:19h
Izvor: Pokret građanske Subotice
Saopštenje Pokreta građanske Subotice povodom kolone kamiona prema Graničnom prelazu "Kelebija", u istoimenom naselju, prenosimo u celosti.
PGS: Pod hitno rešiti problem sa kolonama kamiona u naselju Kelebija

Pokretu građanske Subotice ovih dána obratilo se više građana Kelebije sa žalbom da im kilometarske kolone kamiona prave probleme pri obavljanju svakodnevnik obaveza. Žitelji Kelebije, koji žive kraj puta koji vodi ka graničnom prelazu žale se prvenstveno na konstatnu buku i blokadu prilaza svojim kućama i kapijama čime se ograničava njihovo pravo na slobodu kretanja. Povremeno dolazi i do zakrčenja autobuskih stajališta u naselju pa su meštani primorani svoj put nastaviti pešice.

Pokret građansle Subotice povodom žalbi meštana Kelebije zahteva od gradonačelnika Stevana Bakića, koalicionih partnera koji participiraju u gradskoj vlasti, od nadležnih inspekcija i republičkih organa da u okviru zakonskih okvira regulišu pitanje saobraćaja teretnjaka u ulici Edvarda Kardelja na starom putu ka graničnom prelazu Kelebija.

PGS: Pod hitno rešiti problem sa kolonama kamiona u naselju KelebijaPodsećamo aktuelnu vlast da su prilikom predaje na upotrebu zaobilaznice oko Subotice, ,,Y-kraka” obećali da će se nakon izgradnje pomenute zaobilaznice grad Subotica, a time i naselje Kelebija rasteretiti od saobraćaja teretnjaka.

Ukoliko se aktuelna vlast ogluši na zahtev građana Kelebije i PGS-a smatraćemo da ste nas i ovaj put obmanuli i da za vas poreski dinar građana Subotice i Kelebije (čime je izgrađena zaobilaznica), kao i interesi građana - ništa ne znače.

// kraj saopštenja

Izvor: Pokret građanske Subotice
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5248
Povezane teme

Kelebija

granični prelaz kelebija

kelebijski put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.