Komentara: 12
Pregleda: 7384

Petrović: Ne zatvaramo Mlekaru Subotica

23.11.2012. u 15:22h
Izvor: Blic
Generalni direktor Denjub fuds grupe, u čijem sastavu posluju Imlek i Mlekara Subotica, Slobodan Petrović izjavio je da niko nema nameru da zatvori Mlekaru Subotica i da sindikat ovog preduzeća širi neistine.
Petrović: Ne zatvaramo Mlekaru Subotica

“Niko ne planira da zatvori Mlekaru Subotica i netačne su informacije da je scenario isti kao sa ostalim mlekarama, zato što su mlekare u Zemunu i Zaječaru bile zatvorene odmah po preuzimanju, dok smo u Mlekaru Subotica investirali ogromna sredstva” - rekao je Petrović za Radio Suboticu.

On je precizirao da je investicioni fond Salford, koji upravlja Denjub fuds grupom, u Mlekaru Subotica uložio 30 miliona evra, i da će i dalje nastaviti da je podržavaju.

“Kao i u Imleku, gde je to učinjeno pre godinu dana, tako i u Mlekari Subotica planiramo da autsorsujemo logistiku i transport zbog smanjenja troškova. Ni jedan radnik iz logistike i transporta u ovom trenutku neće izgubiti posao već će preći u drugu radnu organizaciju” - rekao je Petrović.

On je objasnio da je prebacivanje službi koje ne čine osnovnu delatnost preduzeća specijalizovanim agencijama uobičajena praksa u svetu i da to omogućava da se firma bavi isključivo svojom delatnošću.
Mlekara Subotica je prva i jedina mlekara u Srbiji sa dozvolom za izvoz na tržište Evropske unije.

Kako je juče saopšteno iz ovog preduzeća, Mlekara posluje uspešno i ne planira nikakve izmene u pogledu poslovanja na domaćem i inostranom tržištu.
Saopštenje je usledilo nakon što je pre dva dana predsednica sindikata radnika Mlekare Subotica Jelena Ninčević izjavila da Salford grupacija ima nameru da zatvori ovu mlekaru, zbog čega će bez posla ostati 40 radnika.


Mlekara je veliko gradilište i niko nema nameru da je zatvori

Petrović: Ne zatvaramo Mlekaru SuboticaMlekara Subotica ne samo da neće biti zatvorena već je jedno veliko gradilište, izjavio je u intervjuu za Yu eco direktor ovog preduzeća Milan Grujić.

On je ocenio da informacije o njenom najavljenom zatvaranju loše utiču na poslovanje preduzeća u koje je većinski vlasnik, investicioni fond Salford u proteklih devet godina investirao 30 miliona evra.

Grujić je rekao da, suprotno informaciji koja je objavljena, 40 od oko 250 radnika, koliko ih radi u ovom preduzeću, neće biti otpušteno, već im je ponuđeno da pređu u novo preduzeće koje će se baviti logistikom.

Prema Grujiću, na taj način i u skladu sa svetskim trendovima, Mlekara Subotica želi da se specijalizuje u onome u čemu je najbolja – proizvodnja mleka.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7384

Povezane vesti

Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.