Komentara: 0
Pregleda: 5289

Peti međunarodni kamp tolerancije u Bačkoj Topoli

25.07.2011. u 02:53h
Izvor: Blic
Peti međunarodni kamp tolerancije u Bačkoj Topoli

Peti međunarodni Kamp tolerancije mladih Podunavlja svečano je otvoren sinoć u Bačkoj Topoli, pod sloganom "Dunavom bez granica".

Pre svečanog otvaranja, prisutni su minutom ćutanja odali počast poginulima i ubijenima u petak u Norveškoj. Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poručila je na otvaranju mladima "da se vole" i time budu primer za odrasle.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da bez tolerancije nema zajedničkog života, demokratskog, ekonomskog niti bilo kojeg drugog razvoja.

"Ne možete voleti svoj narod, ako ne volite druge narode. Jedna od najvećih vrednosti Srbije i Vojvodine jeste to što mnogo naroda živi u miru i toleranciji", kazao je Dačić. Ministar je istakao da se smanjuje broj medjunacionalnih incidenata i da je prošle godine bio najmanji do sada.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši rekao je "tolerancija ne sme da se posmatra kao evropski trend - to nije politička kampanja i nije parola za jednokratnu upotrebu".

U kampu je oko 200 mladih iz Ukrajine, Nemačke, Austrije, Madjarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije. Program jednonedeljnog boravka u kampu su napravili sami, predlažući teme i predavanja u skladu sa svojim interesovanjima. Predvidjeni su i nastupi "Partibrejkersa", orkestra Aleksandra Dujina, "Nevernih beba", a poslednje večeri i rok-opera "Zelenokosa pored Dunava".

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5289
Povezane teme

bačka topola

međunarodni kamp tolerancije

dunavom bez granica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.