Komentara: 9
Pregleda: 7002

Petak, 17. februar je neradan dan

11.02.2012. u 00:18h
Izvor: Portal "B92"
Petak, 17. februar je neradan dan

U cilju zaštite energetskog sektora države Vlada je donela odluku da petak 17. februar bude neradan dan, posle Dana državnosti 15. i 16. februara.

Vlada Srbije preporučila je, takođe, i da državni organi i institucije, ustanove, lokalna samouprava i privredni subjekti u ponedeljak, 13. i utorak 14. februara minimiziraju proces rada, ili, ukoliko postoji mogućnost, u potpunosti obustave rad, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Kako prenosi B92, Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić je rekao da je situacija u Srbiji zbog niskih temperatura i nevremena "jako teška i da je neophodno smanjenje potrošnje struje" kako se ne bi uvodile restrikcije i za domaćinstva. "Ovde je reč o opasnosti da pukne elektroenergetski sistem Srbije", upozorio je on i predložio da veći deo sledeće sedmice zbog toga bude neradan kako bi se smanjila potrošnja struje.

Direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković je rekao da bi bilo dobro da ponedeljak i utorak, 13. i 14. februar, budu neradni, kao i da je potrebno uvođenje "još jedne tehničke mere", a to je prioritet za nabavku mazuta i tečnih goriva. "Rudnici rade malim kapacitetima. Prepolovili su proizvodnju zbog ekstremno niskih temperatura", ukazao je direktor EPS-a i rekao da je mnogo lakše smanjiti potrošnju struje nego suočiti se s restrikcijama i biti u mraku.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kazao je da u Srbiji nije raščišćeno oko 10.000 kilometara puteva i dodao da će vanredna situacija biti prekinuta onog trenutka "kada ispred svake kuće bude raščišćeno i kada se život vrati u normalu".

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 7002
Povezane teme

neradni dani za praznike

dan državnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.